Opera, ABD'de halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Opera, ABD'de halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor

İnternet tarayıcısı dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri konumunda olan Opera, halka arza hazırlanıyor. Bugün ortaya çıkan F-1 belgesine göre Norveç merkezli şirket, ABD'de halka arz gerçekleştirecek. Gerçekleştirilmesi planlanan halka arzla birlikte şirketin 115 milyon dolar toplamayı hedeflediğini de belirtelim.

2017'de 6,1 milyon dolar kâr elde etti

Tabii ki 115 milyon dolarlık hedef halka arzın yaklaşması ile birlikte değişebilir. Hazırlanan F-1 belgesine göre Opera, 2017 yılında 128,9 milyon dolar gelir ve 6,1 milyon dolar ise kâr etmeyi başardı. İnternet tarayıcısı ile ön plana çıksa da Opera şirketi aslında iki farklı alan ile ilgileniyor.

İlk alan tahmin edebileceğiniz üzere internet tarayıcısı ikinci alan ise reklam teknolojileri yani Adtech. Kısacası internet tarayıcısı ile adını duyuran Opera, Otello adında bir reklam şirketine de sahip. Sadece masaüstü değil mobil uygulamalar ile de karşımıza çıkan Opera, Opera, Opera Mini, Opera Touch ve Opera News gibi uygulamalara sahip.

Mobil uygulamalarında 182, masaüstünde ise 57,4 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan Opera, Yandex ve Google gibi arama motorları ile de önemli anlaşmalar yaptı. Gelirlerinin büyük bir bölümünü bu anlaşmalardan elde eden şirket, arama motoru olarak Rusya'da Yandex'i dünyanın geri kalanında ise Google'ı kullanıyor. Opera'nın halka arzı ile ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.