Facebook satın aldığı Moves, Hello ve tbh'i kapatıyor

Facebook satın aldığı Moves, Hello ve tbh'i kapatıyor

Sürekli yeni çıkan popüler uygulamaları satın almasıyla gündeme gelen Facebook, dün daha önce satın almış olduğu Hello, Moves ve tbh'i kapatacağını duyurdu. Bu uygulamalara duyulan ilginin azalmasıyla onları kapatma kararı alan şirket, bu üç uygulamada bulunan kullanıcı verilerinin 90 gün içinde silineceğini ifade etti.

Yaptığı açıklamada düzenli olarak uygulamaları gözden geçirdiğini belirten Facebook, sahip olduğu uygulamalar arasında insanların en çok hangisine daha fazla değer verdiğini ölçümlediğini söyledi. Bazı insanların hala bu uygulamaları kullandığı için hayal kırıklığına uğrayabileceğinin farkında olduklarını ifade eden şirket, çok fazla dağılmamak için işleri önceliklendirmesi gerektiğini de hatırlattı.

Bu noktada şirketin referans olarak aldığı "düşük kullanım"ın aslında oldukça geniş bir çerçevede olduğunu belirtmekte fayda var. Sensor Tower verilerine göre Hello toplamda sadece 570 bin indirmeye sahipken, tbh 6.4 milyon indirmeye, Moves ise 13 milyon indirmeye sahip. Yine de Facebook kullanıcılarının indirme rakamlarını ve şirketin sahip olduğu Instagram, WhatsApp ve Messenger'ın sahip olduğu indirme rakamlarını düşündüğümüzde Facebook'un bu yaklaşımının olağan olduğu söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.