MongoDB, Global Clusters adını verdiği yeni özelliğini duyuru

MongoDB, Global Clusters adını verdiği yeni özelliğini duyuru

MongoDB'nin Atlas servisi şirketlere bir süredir bulutta yönetilebilen bir veritabanı hizmeti sunuyor. Mongo, bulutta veritabanı hizmeti konusunda tüm ağır yükü hallederek geliştiricilerin daha fazla rahatlamasını ve verilerinin coğrafi kontrolünü diledikleri gibi yönetebilmelerine imkan sağlıyor. Global Clusters adı verilen yeni özelliğini yayına alan şirket, müşterilerinin detaylı bir şekilde tam kontrol sahibi olmalarının önünü açtığını duyurdu.

Bu özellik sayesinde şirketler diledikleri bir cloud sağlayıcısını seçebiliyor daha sonra Atlas üzerinde çalışan MondoDB veritabanını diledikleri yere taşıyabiliyorlar. MongoDB CTO'su ve kurucu ortağı Eliot Horowitz'in yaptığı açıklamaya göre hizmet sağlayıcının kim olduğu hiç önemli değil, bir veri konumu politikası belirleyebilir, bulut servisi sağlayan bir şirket veya konum seçebilir ve grafiksel olarak nasıl bir sonuç alacağınızın ön izlemesini dünya haritası üzerinden görebilirsiniz. Seçtiğiniz sağlayıcı ve konuma onay verdiğiniz anda Mongo sizin için otomatik olarak arkaplanda herhangi bir şeyi kapatmadan verileri taşıyacaktır.

Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesine (GDPR) irili ufaklı bir çok işletmenin verilerinin yönetiminin tamamen kendi ellerinde olduğunu kanıtlamalarına yönelik bir detay da içeriyor ve bu da bir çok şirket için büyük bir iş yükü anlamına geliyordu. MongoDB'nin Atlas ve Global Clusters araçları sayesinde tüm şirketler verilerinin coğrafi kontrolünü tamamen elinde bulundurabiliyor.

Bu özellik, geçtiğimiz gün itibariyle Atlas kullanıcılarına açıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.