Faraday Future, aldığı 2 milyar dolarlık yatırımın kaynağını açıkladı

Faraday Future, aldığı 2 milyar dolarlık yatırımın kaynağını açıkladı

Geçtiğimiz yılın sonunda, projelerine devam edebilmek için 1 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyduğunu açıklayan, Tesla'nın rakibi Faraday Future, aynı dönemde 2 milyar dolar yatırım almış ve böylece borçlarını kapatabilmişti.

O dönem adı açıklanmayan yatırımcının kim olduğu ise Faraday Future tarafından açıklandı. Çinli şirketler grubu ve gayrimenkul devi Evergrande Group'un yan kuruluşu Evergrande Health yatırım turunun başındaki isim oldu. Şirket şu anda, Faraday Future yüzde 45 hissesini 2 milyar dolara satın aldıktan sonra Faraday Future'ın en büyük hissedarı konumunda bulunuyor.

Ancak şirketin ultra hızlı, ultra lüks bir elektrikli otomobil olan yeni projesi FF91'ın üretimi sırasında, şirketin kurucularından biri Faraday Future'da olmayacak. Çünkü Lotus'un eski yöneticisi ve Faraday Future'ın üç kurucu ortaklarından biri olan Tony Nie, bu satın almadan sonra şirketin kıdemli başkan yardımcılığı görevini bıraktı. Diğer iki ortak kurucular, CEO Jia Yueting ve ürün stratejisi kıdemli başkan yardımcısı Nick Sampson ise şirkette kalıyor.

Faraday Future'a yapılan yatırım, ABD ve Çin arasında gerilimin yüksek olduğu zamana denk geliyor. ABD şirketlerine yapılan Çin yatırımı, iki ülke de tehditlerini sürdürmeye devam ettiğinden ve Evergrande Health'in Faraday Future'a yatırımı, Birleşik Devletler'deki Yabancı Yatırım Komisyonu tarafından gözden geçirilmiş ve ulusal güvenliği korumak amacıyla ABD şirketlerine yabancı katılımı incelemişti. Evergrande, gözden geçirme işleminin 18 Haziran'da tamamladığını kamuya açıkladı ve yatırımı engellemek için herhangi bir neden bulunamadı. Ancak Çin etkisinin bir şekilde devam edeceğini söylemek de mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.