Araç kurtarma sektörünün Uber'i HONK, 18 milyon yatırım aldı

Günlük yaşamın olmazsa olmazı teknoloji tabanlı hizmetler tüketicilerin  daha kişiselleştirilmiş, hızlı ve ekonomik hizmetler almalarını sağlayabiliyorlar. Güçlü örnekler cep telefonlarımızın ekranlarını doldururken, ABD’de hizmet veren bir girişim olan HONK da bu uygulamalardan biri. HONK, sigorta şirketlerine ve tüketicilere hızlı ve uygun fiyatlı araç çekme hizmeti sunuyor.

Şirket, yeni yatırım turunda 18 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Altpoint Ventures tarafından yöneliten tura mevcut yatırımcıların Structure Capital and Venture51’in de katılması dikkat çekiyor.

Müşteriler, bir yerel profesyonel bulmak ve gerçek zamanlı olarak çekicilerinin varış zamanını ve tahmini varış zamanını izlemek için mobil web veya şirketin uygulaması aracılığıyla HONK'tan doğrudan bir çekici araç çağrısı yapabiliyorlar. HONK’u kulanan müşterilerin bekleme sürelerinin yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor.

TechCrunch’ta yer alan bilgilere göre şirket, aldığı yatırım ile 75.000 çekici ve yol kenarı asistanı ağını genişleterek sigorta şirketleri, filo yöneticileri  ve üretimcilere yönelik yeni hizmetler ekleyeceğini açıkladı.

Büyük ve parçalanmış bir pazar olan yol yardımı hizmetleri, pazar araştırması şirketi IBISWorld'e göre, yıllık 6 milyar doların harcandığı bir pazar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.