Elon Musk, Tesla Semi'ye "Mad Max" tarzı otopilot özelliği geleceğini açıkladı

Elon Musk, Tesla Semi'ye

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Tesla'nın elektrikli kamyonu Semi'nin, tıpkı Mad Max filmindeki kamyonlarda olduğu gibi otopilota sahip olacağını belirtti.

Bir kullanıcının, Mad Max filminden bir sahne ile Tesla Semi'yi photoshop'ladığı fotoğrafı retweet'leyen Elon Musk, fotoğrafın üzerine "Tesla Semi Truck in Mad Max Mode" yazdı. Bir diğer tweet'te ise bunun gerçek olduğunu ve otopilotun "kör nokta eşiği" ayarı için Mad Max seçeneğiyle Tesla aracının dokunmatik ekranında yer alacağını söyledi. Bu da sürücünün eğer isterse şerit değiştirme gibi eylemleri sisteme aktarabileceği anlamına geliyor.

Fotoğrafta, "Mad Max" seçeneği "Aggressive" seçeneğinin sağına yerleştirilmiş. Bu seçenek, aracın mevcut seçeneklerin izin verdiğinden daha agresif şerit değişiklikleri yapması için talimat verebileceğini gösteriyor. Tesla, seçeneğin nasıl çalışacağı veya kullanıma ne zaman sunulacağı hakkında yorum yapmayı reddetti. Musk daha sonra Tesla müşterilerinin gelecekte sahip olacağı otopilot seçenekleri hakkında soru sordu ve şirketin otopilotun gelecekteki sürümlerini geliştirirken kendi kendine sürüş yapan arabaları hatırlaması gerektiğini söyledi.

10 Haziran'da Musk, otopilotun ağustos ayı için planlanan bir güncellemede "tam, kendi kendine sürüş özelliklerini" alacağını söylemişti. Musk, bu özelliğe hangi otomatik sürüş özelliklerinin dahil edileceğini söylemedi, ancak güncellemenin Tesla araçlarının şeritlerin karayollarında birleştiği alanlarda daha iyi performans göstermesini sağlayacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.