Andreessen Horowitz kripto fonu kurdu

Silikon Vadisi'nin güçlü oyuncuları arasında yer alan girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru kurduğu kripto fonunu paylaştı. Sınırlı sayıda ortakla birlikte kurulan bu fon ortaklar 300 milyon dolarlık bir yatırım hacmine sahip. Bu fonun kurulma haberinin yatırım endüstrisinde hızlıca yayıldığını da söyleyelim.

Bunun nedeni ise birçok yatırım firmasının atacağı adımları planlarken a16z'i yakından takip etmesi. a16z geçtiğimiz beş yıl boyunca kripto odaklı girişimlere yavaş ve temkinli bir şekilde yatırım yaptı. a16z'in beş yıl boyunca yaptığı yatırım yaptığı kripto odaklı girişimler artış gösterirken, diğer yatırımcılar da kripto odaklı girişimlere yönelik stratejilerini şekillendirmeye başladı.

Andreessen Horowitz'in, son birkaç yıldır körfez bölgesinde yıldızı yükselen Katie Haun'u ilk kadın yönetici ortağı olarak ekibe dahil ettiğini de hatırlatalım. Üstelik Haun, Andreessen'in kripto fonunu Chris Dixon ile birlikte yönetiyor. Dixon ise bu fonun a16z'in kripto yatırımlarını ikiye katlayacağını belirtiyor. Son beş yılda 20'ye yakın kripto yatırımı yapan a16z'in yatırımları arasında Ripple, Coinbase, sonradan Earn'e dönüşen ve Coinbase'e satılan 21.co da yer alıyor.

Yeni oluşturulan fon üzerinden henüz her hangi bir yatırım yapılmadığını belirten Dixon, birkaç girişim ile görüldüğünü ancak henüz anlaşmaya varılmadığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.