Google'dan mobil ölçüm uygulaması: Measure

Google'dan mobil ölçüm uygulaması: Measure

Her geçen gün daha da popüler bir hale gelen artırılmış gerçeklik uygulamaları karşımıza çıkmaya devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse 4 Haziran tarihinde Apple'ın iOS 12 işletim sistemi ile birlikte ölçüm uygulaması olan Measure'ı tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise benzer bir haberle karşımıza çıkan Google, artırılmış gerçeklik destekli ölçüm uygulaması Measure'u kullanıma sundu.

ARCore destekli akıllı telefonlar kullanabiliyor

Sadece Android platformu için kullanıma sunulan Measure, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Sadece ARCore teknolojisini destekleyen Android telefonlar tarafından kullanılabilen Measure uygulaması, istediğiniz herhangi bir alanı veya nesneyi ölçmenize olanak tanıyor.

Hem uzunluk hem de yükseklik ölçmenize imkan veren uygulama oldukça kolay bir kullanıma sahip. Uygulamayı kullanmak için ölçüm yapacağınız alanı belirledikten sonra uzunluk veya yükseklik seçeneklerinden birini seçmeniz yeterli. Uygulama içinde yer alan ölçüm birimlerini değiştirebileceğinizi de ekleyelim.

Uygulamanın ayarlar bölümünde yer alan seçeneklerde metre veya feet seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Uygulamayı kullanmak için canlı ölçüm yapmak zorunda olmadığınızı da belirtelim. Dilerseniz daha önce çektiğiniz ve galerinizde yer alan bir fotoğraf üstünden de ölçüm yapabilirsiniz. Android için Measure uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.