The Abraaj Group, Türkiye'deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a sattı

The Abraaj Group, Türkiye'deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a sattı

Ülkemizde önemli yatırımları bulunan Dubaili The Abraaj Group, Türkiye'deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a sattı. Şirket, Türkiye'deki fonlarının yanı sıra Latin Amerika, Sahra Altı Afrika ve Kuzey Afrika'daki fonlarının da satışını gerçekleştirdi.

2016 yılında Türkiye'ye özel fonunu 526 milyon dolara yükselten, Hepsiburada ve Biletall gibi şirketlere yatırımlar yapan The Abraaj Group'un Türkiye'deki fonunun 6 şirkette yatırımı bulunuyor. Bu şirketlerin Biletall, Netlog, Fibabanka, Hepsiburada, Yörsan ve Republika olduğunu belirtelim.

Colony Capital Yönetim Kurulu Başkanı Tom Barrack, satışla ilgili olarak bu satışın tüm tarafların yeniden inşa edilmesini mümkün kılacağını ve son aylarda Abraaj çevresinde oluşan spekülasyonları sona erdireceğini umduklarını belirtirken, grup ve grubun tüm hissedarlarının kapsamlı bir küresel çözüme sahip olduklarının altını çizdi.

The Abraaj Group'un bu satışı gerçekleştirmesindeki en büyük nedenlerden birinin, aralarında Bill & Melinda Gates Vakfı'nın da bulunduğu yatırımcıların Abraaj'ın fonlarını kötüye kullanması ve bu sebepten şirketin kötü günler yaşaması olarak görünüyor. Satış anlaşması, Cerberus Capital Management'ın Abraaj’ın fon işlerini elde etmek için devreye girmesinden sonra geldi. Cerberus, Abraaj'ın varlık yönetimi kolu olan Abraaj Investment Management Limited için 125 milyon dolarlık teklif götürmüştü.

The Abraaj Group ile Colony Capital arasındaki anlaşmanın 1 Temmuz'da kapanacağını hatırlatalım. Anlaşmanın finansal detayları ise henüz paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.