500 İstanbul, Ukrayna merkezli 3D Look'a yatırım yaptı

500 İstanbul, Ukrayna merkezli 3D Look'a yatırım yaptı

Geçtiğimiz Nisan ayında menü ve sipariş yönetimi uygulaması FineDine'a yatırım yapan 500 İstanbul, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. 3D modelleme üzerine odaklanan Ukrayna merkezli 3D Look, 500 İstanbul'dan yatırım aldı. Yatırımın miktarı veya değerleme ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim.

Computer Vision ve makine öğrenme teknolojilerini kullanarak sadece 2 fotoğraf ile insan vücudunu 3 boyutlu modelleyebilen 3D Look, kişiye özel vücut ölçüleri oluşturabiliyor. Vadim Rogovskiy, Alex Arapov ve Ivan Makeev tarafından 2017 yılında kurulan 3D Look, Ukrayna merkezli bir girişim olsa da İngiltere ve ABD'de satış ve pazarlama ekiplerine de sahip.

Mobil uygulama ile 3D modelleme

Söz konusu yatırımın 500 İstanbul tarafından Ukrayna'ya yapılan ikinci yatırım olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse 500 İstanbul, Ukrayna merkezli başka bir girişim olan Sixa'ya da yatırım yapmıştı. Sahip olduğu teknoloji sayesinde kullanıcılarının diledikleri kıyafetleri kendi vücutlarındaki gibi 3D modellerde denemelerine olanak tanıyan girişim, kullanıcılarının kendi vücut ölçülerine uygun alışveriş yapmalarını sağlıyor.

Büyük e-ticaret firmaları ile de çalışan 3D Look, satış hacimlerini artırırken geri dönüşlerin düşmesini de sağlıyor. 3D Look'un en büyük avantajı ise tüm bunları bir mobil uygulama sayesinde yapabiliyor olması. 3D Look'un Bodysize adlı uygulamasını ücretsiz olarak Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.