Google Android Messages'ın web sürümü yayınlandı

Google Android Messages'ın web sürümü yayınlandı

Nisan ayında sohbet uygulaması Allo’ya yaptığı yatırımı duraklatan Google, bu alanda çalışan ekibini ve yatırımını Android Messages departmanına aktarmıştı. Google'ın diğer mesajlaşma uygulamaları arasında öne çıkan Android Messages, şimdi de web kullanıcılarına açılıyor.

Mesajlar Web özelliğini bugünden itibaren yayına alacağını duyuran şirket, gelecek hafta herkese açılacağını ifade etti. Google Mesajların web sürümü kapsamında GIF arama, akıllı yanıtlar gibi özellikler de kullanılabilecek.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ekiplerini ve kaynaklarını Android Messages'a yönlendiren Google, aslında bir fırsatı değerlendirmişti. Her ne kadar Samsung SMS için Android Messages’ı kullanmıyor olsa da birçok önemli üretici, cihazlarında SMS için Android Messages kullanmayı tercih ediyor. Dolayısıyla Android Messages’ın aylık 100 milyon kullanıcıya sahip olması bu anlamda şaşırtıcı değil. Üstelik her telefonun desteklediği, her halükarda çalışan ve evrensel bir seçenekten bahsediyoruz. Bu noktada her yıl yaklaşık 8 trilyon SMS temelli mesaj gönderildiğini de söylemekte fayda var.

Tabii ki Android Messages'ın SMS özelindeki en büyük rakibi olan iMessage'ı da unutmamak lazım. Yine de Android Messages; okundu bilgisi, yazmakta olduğunu görme, yüksek kaliteli fotoğraflar paylaşma ve grup konuşmalarında sahip olduğu diğer özelliklerle aslında kullanıcılarına iMessages'dan daha fazla özellik sunuyor.

Bu yeni web desteği ile birlikte Android Messages, iMessages ile süregelen rekabette bir adım daha öne çıkıyor. Aslında Apple kullanıcıları iMessage konuşmalarına Mac üzerinden bir uygulama ile ulaşabiliyorlar. Ancak Google'ın Mesajlar Web özelliği, aynı özelliği kullanıcılarına sunarken, aynı zamanda çapraz platformlar üzerinden mesajlara ulaşmasını sağlıyor. Böylece Android kullanıcıları mobil cihazları dışında da mesajlarına erişebiliyor.

Mesajların çalışma prensibinin WhatsApp Web'i andırdığını da belirtelim. Mesajlar Web sitesinde yer alan kodu, uygulama üzerinden okutarak mesajlarınıza web'den ulaşabiliyorsunuz. Üstelik Mesajlar Web, tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi metin mesajlarının yanı sıra  çıkartmaları, emojileri ve görsel gönderimini de destekliyor.

Google bu yeni güncellemeyle birlikte gelecek haftalarda Android Messages uygulamasının yeni özelliklere kavuşacağını da açıkladı. Bu özellikler arasında GIF arama, şimdilik sadece İngilizce dilinde metin yanıtları ve emojiler öneren akıllı yanıtlar, konuşmalarda linkerin önizlemesini gösterme ve tek dokunuşla tek seferlik şifreleri kopyalama yer alıyor.

Bu son özelliğin iMessage'ın iOS 12 versiyonuna gelen yeni özelliğiyle benzerlik gösterdiğini belirtelim. iOS 12'deki yeni özellik tek seferlik şifre gerektiren sitelere ya da uygulamalara girildiğinde SMS ile gönderilen şifreleri tek dokunuşla gereken alana yapıştırmasını sağlıyor. Google'ın sisteminde ise kopyalama ve yapıştırma eylemleri için ekrana iki kez dokunmanız gerekiyor. Yine de bu özelliğin işleri öncekinden daha olay hale getirdiği kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.