Salata yapan cihazlar üreten Chowbotics, 11 milyon dolar yatırım aldı

Salata yapan cihazlar üreten Chowbotics, 11 milyon dolar yatırım aldı

Salata yapan Sally isimli robotlar üreten San Francisco merkezli teknoloji şirketi ChowboticsFoundry Group ve Techstars liderliğindeki A serisi yatırım turunda 11 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket bu yatırımı Sally isimli robotu geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

Şu anda temel olarak görevleri yerine getiren Sally, işin özüne baktığımız zaman salata malzemelerini ayrı bölmelerde tutan bir otomat makinesi diyebiliriz. Ama işin içine yoğurt ve püre gibi karışımlar girdiği zaman Sally bu konuda yetersiz kalabiliyor. Her ne kadar Sally'de birbirinden farklı salata çeşitleri olsa da cihaz bunları kişinin istediği şekilde karıştırabilecek şekilde hizmet veremiyor. Kaselerin büyüklüğünü ayarlayamadığı için bir çalışanın müdahale etmesi gerekebiliyor. Chowbotics aldığı 11 milyon dolarlık yatırımla Sally'e daha fazla yetki verebilmeyi amaçlıyor.

Gelecek dönemde yiyeceklerin boyutlandırılmasını ve kaselere göre ayrılmasını da tek başına halledebilecek olan Sally, özel teknikler ile daha da gelişecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl da fonlardan 5 milyon dolar toplayan Chowbotics'in yeni çözümleri ve ürünleri hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.