Porsche, Mission E araç adını "Taycan" olarak değiştirdi

Porsche, Mission E araç adını

Lüks araç üreticisi Porsche, “70 yıllık spor otomobilleri” seremonisinin bir parçası olarak ilk saf elektrik serisinin adını açıkladı. Buna göre şirket, daha önceden "Mission E" olarak tanıttığı elektrikli araçlarının adının artık "Taycan" olacağını duyurdu.

Porsche'nin paylaştığı bilgilere göre, 'yaşayan genç at' adını alan araç Porsche'nin de marka kimliğine de gönderme yapıyor. Zira logosunda yer alan siyah at yarım yüzyıldır Porsche'nin simgesi olurken, Almanya Stuttgart şehrinn de arması oluyor. Bu sayede Porsche, otomobil endüstrisinde devrimin yaşandığı bu yıllarda, oryantalist bir ismi benimseyerek kimliğini çok daha çeşitlendiriyor.

Aslında Porsche uzun zamandır,  araç isimlerine genellikle ilgili model ve özellikleriyle somut bir bağlantıya sahip isimler veriyor. Mesela, Boxster adı, boxer motor ve roadster tasarımının kombinasyonunu tanımlıyor. Ya da  Macan ismi, esneklik, güç, hayranlık ve dinamiğin çağrışımları ile kaplanın Endonezyaca sözcüğünden türetilmiştir.

Porsche, Mission E ismini Tancan'a bırakırken, aracın yeni markalaşma çalışmalarında da çok daha coşkulu ve güven dolu olduğunun mesajını veriyor. Zira Porsche'nin Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume'nin de sözleri de bunu destekliyor. Blume, Taycan hakkında "elektrikli spor otomobilimiz güçlü ve güvenilirdir. Uzun mesafeleri tutarlı bir şekilde kapsayabilecek ve özgürlüğü yansıtan bir araç ”diyor.

Elektromobilitiye 6 milyar avro yatırım

Bu arada araç üreticisinin, 2022 yılına kadar  elektromobiliteye 6 milyar avro kadar yatırım yapmayı planladığını paylaşalım. Bu, şirketin planladığı yatırım tutarını iki katına çıkardığı anlamına geliyor.

Elektrikli spor otomobilini, 3.5 saniyenin altında 100 km / s hıza ve on iki saniyede 200 km / s'ye kadar hızlandırıyor. NEDC'ye göre ise aracın menzili 500 km'den fazla.

Son olarak Taycan'ın sadece,  Zuffenhausen'da (araç üreticisinin merkezi) bin 200 kişilik bir ek istihdam sağlayacağını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.