Şarkılar için artırılmış gerçeklik görselleri sunan platform: Wavy Music

Şarkılar için artırılmış gerçeklik görselleri sunan platform: Wavy Music

Gelişen teknolojiyle birlikte artırılmış gerçeklik de hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başladı. Müzik ve artırılmış gerçekliği bir araya getiren platform Wavy Music de hem dinleyiciler için hem de kullanıcılar için eğlenceli bir dünyanın kapılarını açıyor.

San Francisco merkezli girişim Wavy Music, müzisyenlerin müzik videolarını AR ile geliştirmelerine yardımcı oluyor. Müziği çok daha derin bir görsel deneyime dönüştürerek, müzik dinleme deneyimini değiştirmeyi ve 3D animasyon ile hikaye anlatımını şarkılara entegre etmeyi hedefliyor.

Wavy Music'i kullanmak için yapmanız gereken tek şey uygulamayı telefonunuza yüklemek. Akabinde herhangi bir üyelik gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Wavy Music'de yer alan şarkılar için önceden belirlenmiş artırılmış gerçeklik görselleri, istediğiniz şarkıyı açtığınız ve çevrenizde bir nokta belirlediğiniz anda devreye giriyor. Şarkıların gerçekten çok kısa olduğunu belirtmemiz gerekiyor ve istediğiniz herhangi bir ses kaydını şimdilik platforma ekleyemiyorsunuz. Yine de minik bir "AR deneyimi" yaşamak istiyorsanız Wavy Music'in bunun için ideal bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamanın eksilerinden de bu noktada bahsetmemiz gerekiyor. Bir iPhone SE kullanıcı olarak benim telefonumda ciddi bir ısınma problemi oluşturdu. Üstelik bu ısınma uzun süren bir kullanımda değil, uygulamayı kullanmaya başladıktan birkaç dakika sonra gerçekleşti. (telefonumla ilgili daha önce hiçbir uygulamada böyle bir problemle karşılaşmadığımı da belirtmeliyim) Ayrıca bir şarkı yüklenirken bir anda karşıma "Bir arkadaşını mı arıyorsun?" ibaresi çıktı ama aynı komutu bir daha aradığımda karşıma nasıl çıktığını bulamadım. Uygulama bu konuda ciddi anlamda yetersiz kalıyor. Bir şarkıdan çıkmak için uygulamayı kapatıp yeniden başlatmanız gerekebiliyor.

Şimdilik sadece iOS cihazları için aktif olan Wavy Music'in Android'e ne zaman geleceği ise henüz belli değil. Ayrıca yetersiz olan şarkı sayısının yakın zamanda artacağını söylemek de mümkün görünüyor.

Uygulamayı bu linkten indirebilirsiniz.

https://youtu.be/G6cvPhFxB1I

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.