Instagram, Hikayeler özelliğine alışveriş etiketleri getiriyor

Instagram, Hikayeler özelliğine alışveriş etiketleri getiriyor

Alışveriş özelliğini ilk olarak 2016 yılında test etmeye başlayan Instagram, bu özelliği Hikayeler'e de taşımaya karar verdi. Geçtiğimiz ay e-ticaret için ödeme yöntemlerini yayına almasıyla dikkat çeken uygulama, etkileşimi yüksek olan Hikayeler özelliğine ekleyeceği alışveriş etiketiyle platformu hareketlendiriyor.

Bugünden itibaren Hikayeler'de görebileceğiniz bu etiketler, gördüğünüz ve hoşunuza giden bir ürün hakkında daha fazla bilgi almanızı sağlıyor. Bu basit değişiklik aslında platformda bulunan ve ürün pazarlamasını satışa dönüştürmek isteyen markalar için büyük önem arz ediyor.

Instagram bu konuda yayınladığı basın bülteninde ise şu açıklamalara yer veriyor:

Instagram Hikayeleri her gün kullanan 300 milyon kullanıcı ile birlikte, insanlar sevdikleri markaların yeni ürünlerini daha fazla bulabiliyor. Yakın zamanda yapılan bir ankette Instagrammerlar, Hikayeleri sıklıkla ilgilendikleri markalardan haberdar olmak için, beğendikleri ürünlere yakından bakmak için ve onları ilgilendiren yeni ürünleri keşfetmek için  izlediklerini söyledi.

Instagram bu yeni alışveriş etiketiyle, sadece yeni bir reklam modeli geliştirmekle kalmıyor aynı zamanda markalı içerikler üreten Instagram kanaat önderleri için de bir çözüm sunuyor. Geçtiğimiz yıl şirket, kanaat önderleri ve markaların yaptığı işbirlikleri için piyasaya sürdüğü markalı içerikleri herkesin kullanımına açmıştı. Bu yeni alışveriş etiketlerinin Instagram kanaat önderlerine açılması söz konusu olursa, platformdaki Influencer Marketing çalışmalarının daha kolay bir şekilde satışa dönüşmesi sağlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.