Google Alışveriş'e, kullanıcıyı fiziksel alışverişe teşvik eden yeni özellikler eklendi

Google Alışveriş'e, kullanıcıyı fiziksel alışverişe teşvik eden yeni özellikler eklendi

Her ne kadar e-ticaret günden güne gelişmeye devam etse de günümüzde yapılan alışverişlerin sadece yüzde 10'luk bir kısmı online olarak gerçekleştiriliyor. Geriye kalan yüzde 90'ı içinse geleneksel alışveriş hala üstünlüğünü korumaya devam ediyor. Google da online ve mağaza içi ticaret arasında bir köprü kurmayı hedefleyerek Google Alışveriş'e yeni özellikler ekledi.

Şirket, “Mağazalarda Neler Var” adlı yeni bir özelliği aktif etti. Bu özellik, fiziksel mağazaların bilgi panellerinde, hem de ücretsiz olarak envanterlerinin bir listesini sunmasına olanak tanıyacak. Bu işletmelerin adreslerine ise Google Haritalar üzerinden ulaşmak mümkün olacak.

Yeni özellik, diğer birkaç diğer özellikle aynı anda duyuruldu. Google, artık YouTube'daki video kampanyalarında yer uzantılarını aktif edecek. Satıcılar, stok ve fiyatlandırma bilgileriyle birlikte diğer mağaza içi envanterlerinin tam listelerine de yer vermelerini sağlayacak yerel katalog reklamlarını gösterebilecek. Yerel katalog reklamları ve envanter listeleri özellikleri, bazı yeni ortaklıklar ile birlikte geliyor. Google bu aşamada, satıcılar ile doğrudan çalışan Point, Cayan, Linx ve yReceipts gibi satış noktası verileri ve envanter veri sağlayıcıları ile iş birliği yapıyor.

Satıcılar ve Google, bu özelliklerle birlikte arama ve reklam portalları arasında daha fazla köprü sağlamayı hedefliyor. Bu sayede şirkete daha fazla reklam vermek daha kolay hale getiriliyor. Çünkü satıcılar, potansiyel alıcılardan gelen trafiği bildikleri zaman online varlıklarını geliştirme konusunda daha sağlam adımlar atabiliyorlar.

Google Alışveriş'in ürün müdürü Surojit Chatterjee'in yeni hizmete ilişkin yazdığı bir blog gönderisinde alışveriş yapanların yaklaşık yüzde 80'i, aradıkları şeyi bulabileceklerini bildikleri takdirde bir mağazayı ziyaret edecekler. En azından mağazaya gidip aradıkları ürünü bulamadıkları zaman hayal kırıklığına uğramayacaklar.

Google ayrıca, Mart ayında başlatılan ve kullanıcıların Google uygulamalarındaki arama, asistan veya sesli sorgulardan doğrudan ürün satın alabilmeleri için başlattığı bir program olan Alışveriş İşlemleri ile ilgili bir güncellemeyi de aktif etti. Şirket, bugün 70'den fazla perakendecinin programla canlı olduğunu, bunun da bir reklam birimi olarak satıldığını ve daha temel alışveriş reklamlarına bağlı olarak çalıştığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.