Elektrikli Scooter paylaşım girişimi Bird 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Elektrikli Scooter paylaşım girişimi Bird 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Bundan sadece 2 hafta önce aldığı 150 milyon dolarlık yatırım ile beraber 1 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird, Axios'un haberine göre 2 milyar dolar değerleme ile 200 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Bird'in en büyü rakibi Lima, Bird'in 150 milyon dolar yatırım aldığı hafta 250 milyon dolar yatırım almıştı. Tüm bu hızlı yatırımların iki farklı nedeni olabilir.

İlk olarak araç 4 Temmuz itibariyle San Francisco faliyetlerini durdurmak zorunda kalacak olan scooter paylaşım şirketleri, bu yatırımlar sayesinde yargı üzerinde bir etki oluşturmak istiyor olabilir. Bu sayede bu kararın geri çekilmesi veya esnetilmesi gibi bir adım gelebilir.

Bir diğer önemli nokta ise Uber ve Lyft'in bisiklet paylaşım girişimlerini alıyor olması. Paylaşım ekonomisinde yer edinmek isteyen şirketler ciddi yatırımlar alan bu şirketlerden birini satın alarak sıcak bir pazara hızlı bir giriş yapabilirler.

Yeni neslin araç kullanma, paylaşım ekonomisine yatkınlığı ve tabi ki otomobil yerine tercih ettikleri taşıma araçları, bu şirketlerin inanılmaz bir hızla popüler olmasına neden oluyor. Amerika'nın büyük şehirlerinde rahatlıkla denk gelebileceğiniz bu girişimler Avrupa'da da büyümeye başlıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.