Siri daha da akıllanıyor: Shortcut

Apple, WWDC 2018 etkinliğinde Siri'nin ön görülebilen önerilerde bulunmasını sağlayan Shortcut'ı tanıttı. Shortcut uygulamasında klasörler oluşturarak Siri'nin size akıllı önerilerde bulunmasını sağlayabiliyorsunuz. Shortcut Editor'e sürükle- bırak prensibiyle eklediğiniz planları böylece sesli olarak da yönetebiliyorsunuz.

Bu sayede her sabah kahve siparişi veriyorsanız, Siri önceden siparişi hazır hale getirip size kilit ekranından bir bildirim gönderiyor. Kullanıcıların bu noktada tek yapması gereken siparişi bildirim üzerinden kontrol ederek onay vermek oluyor.  Aynı şekilde eğer toplantıya geç kaldıysanız, Siri bunu farkederek bildirim üzerinden organizatörü arama veya mail atma seçenekleri de sunuyor.

Shortcut sayesinde sinemaya girerken telefonunuzu sessize almayı da hatırlatan Siri, farklı uygulamalar içinde tuttuğunuz bilgileri Shortcut kütüphanesine tanımlamanız ile birlikte sesli komutları da alabiliyor.

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlerle paylaşacağımız WWDC 2018 etkinliğiyle ilgili güncellemeleri canlı bloglama altında sizlerle hızla paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.