UX tasarım stüdyoları boğulan bir insana su satmaya mı çalışıyor?

UX tasarım stüdyoları boğulan bir insana su satmaya mı çalışıyor?

Londra’da şehrin en gözde mekanlarından biri olan 8 Northumberland‘da gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Connect: London konferansımızın konuşmacıları arasında yer alan Sherpa kurucusu Yakup Bayrak, Sherpa ve DaaS (Design as a Service) ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Kendini bir full time bir aile adamı olarak adlandıran Bayrak, sunumuna ilginç bir soru ile başladı. "Kullanıcı deneyimi dizayn stüdyoları boğulan bir insana su satmaya mı çalışıyor?" sorusuna odaklanan Bayrak, geliştiricilerin ve patronların kullanıcı deneyimi konusuna nasıl baktıkları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

"Geliştiriciler kodlamaya odaklanmak istiyor"

Geliştiricilerin büyük bölümünün kullanıcı deneyimini vakit kaybı olarak gördüğünü ve kodlama kısmına odaklanmak istediklerini paylaşan Bayrak, radikal bazı geliştiricilerin ise kullanıcı deneyimi stüdyoları tehdit olarak gördüğünü de paylaştı.

Patronların ise kullanıcı deneyimi hakkında konuşmak istemediklerini ve sadece tasarımın tamamlanmasını istediklerini belirten Bayrak, müşterilerinin kullanıcılarının problemlerini çözüklerini dile getirdi. Kullanıcı deneyimi dizayn stüdyolarının uzun görev listelerine sahip olduğunu belirten Bayrak, 4 aşamaya sahip olduklarını paylaştı.

Planlama, alpha, beta ve misafir erişimi olmak üzere 4 farklı aşama üzerinde çalıştıklarını belirten Yakup Bayrak, bu aşamalara hangi konular üzerinde çalıştıklarını da paylaştı. Kullanıcı deneyimi üzerinde çalışanların veriyi önemsemedikleri gibi bir algı olduğunu da belirten Bayrak, bu görüşün yanlış olduğunu ve veri ile birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yıl sonunda yüzde 50 büyüme beklediklerini de belirten Bayrak, son olarak kullanıcı deneyimi dizayn stüdyoları olarak boğulan insanlara su satmadıklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.