Köpek bakım hizmeti veren Rover, 155 milyon dolarlık yatırım aldı

Köpek bakım hizmeti veren Rover, 155 milyon dolarlık yatırım aldı

Tatile giderken, evinizde beslediğiniz köpeğinizle ilgilenecek birini bulamıyorsanız ya da gün içinde iş temponuz yüzünden köpeğinize dilediğiniz gibi vakit ayıramıyorsanız artık günümüzde bunun için dert etmeniz gerekmiyor. Köpek bakıcı olarak da nitelendirebileceğimiz girişimler, günden güne artmaya devam ediyor.

Size daha önce tanıttığımız, köpek bakım hizmeti veren Rover da bu girişimlerden biri. Rover, yeni yatırım turunda 155 milyon dolarlık yatırım aldı. Böylece Rover, bu pazardaki en büyük isimlerden biri olan Wag'i de aldığı yatırımlar sayesinde aşabilme potansiyeline sahip oldu. Fakat hatırlatalım, Wag de bu yılın başında SoftBank'ten 300 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu yatırımdan sonra talebe dayalı köpek bakım girişimleri de bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Rover, köpek sahipleri ile köpeklerle ilgilenebilecek bakıcıları bir platformda buluşturuyor. Bunun da sürekli seyahat eden ve köpek dostu olmayan ofislerde çalışan köpek sahipleri için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sene Bloomberg'de yayınlanan rapora göre Wag, bazı köpekleri kaybetmişti ve bu da başka girişimlerin önünün açılmasına olanak sağlamıştı.

Kuzey Amerika'da 200 binden fazla bakıcının sisteme dahil olduğu Rover, bundan önceki yatırım turunda ise A-Grade Investments, Foundry Group, Madrona Venture Group, Menlo Ventures, OMERS Ventures, Petco ve StepStone Group'tan 156 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.