Elon Musk, gazetecilerin puanlanacağı bir platform oluşturuyor: Pravda

Elon Musk, gazetecilerin puanlanacağı bir platform oluşturuyor: Pravda

Ne söylese gündem yaratan Elon Musk, gazetecileri oylamaya imkan tanıyan yeni bir platform kuracağını açıkladı. Musk, kuracağı bu platforma "Pravda" ismini vereceğini de belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, ulaşım çözümü olan Hyperloop'un detaylarını paylaşan Elon Musk'ın yeni fikri en basit tabirle "Gazeteciler için Yelp" olarak adlandırılıyor. Yelp'in ne olduğunu bilmeyenler için de bir hatırlatma yapalım. Yelp, restoranların, doktorların, barların, güzellik salonlarının ve daha birçok şeyin oylandığı halka açık bir platform. Elon Musk da bu oylamayı gazeteciler, editörler, köşe yazarları için de aktif hale getirmeyi hedefliyor.

Her bir gazetecinin, editörün ve yayınevinin zaman içinde güvenilirlik puanını takip edebilecek ve bir makalenin asıl gerçekliğini değerlendirebileceği bir site oluşturmaya çalıştığını Twitter'dan paylaşan Musk, bir takipçisinin "Gazeteciler için Yelp" tepkisine de "Tam olarak öyle." diyerek karşılık verdi.

Özüne baktığımızda kurulacak platform gerçekten işe yarar olsa da bir tür problem yaratacağını da söyleyebiliriz. Çünkü bu tarz oylamalarda gerçeği hedefleyen kitlenin yanında bu işi hiç umursamadan yapanlar da çıkabiliyor. Kişiler tamamen çıkar için kendilerini olumlu olarak oylatabilir ya da bir kişi herhangi bir çıkar elde edemediği için direkt olarak eksi oy verebilir.

Dünyada linç kültürü giderek artmaya başlamışken Elon Musk'ın platformu gerçekleri ne kadar yansıtacak, bilemiyoruz. Fikir bazında baktığımızda harika olsa da bir noktadan sonra işlerin sarpa saracağını söylemek de yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.