Paypal, fintech girişimi iZettle'ı 2,2 milyar dolara satın alıyor

Paypal, fintech girişimi iZettle'ı 2,2 milyar dolara satın alıyor

Fintech devi Paypal, Avrupalı ödeme kuruluşu olan iZettle'yi 2,2 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını doğruladı. Yapılan bu satın alma tamamlandığında, Paypal tarihindeki en büyük satın alma olarak kayıtlara geçmiş olacak.

ABD merkezli Paypal şu anda 180'den fazlada ülkede faliyet gösteriyor olmakla beraber yaptığı bu anlaşmalarla ülkelerde sunduğu hizmetleri genişletmeyi hedefliyor. Bildiğiniz gibi Paypal 6 Haziran 2016 tarihinde Türkiye'de operasyonlarını durdurmuştu.

Stockholm merkezli bir girişim olan iZettle için Avrupa'nın Square'ı diyebiliriz. Küçük işletmeler için mobil kart okuyucuları ve diğer dijital ödeme yöntemleri sunuyor. Bu birleşme sayesinde Paypal fiziksel mağazalara girmek için çok büyük bir fırsat elde ederken Square gibi şirketlerle de önemli bir rekabet avantajı elde edecek.

Yapılan satın alma işleminin zamanlaması oldukça manidar olarak gösteriliyor çünkü yakın dönemde borsaya açılacağı bilinen iZettle, olumlu bir halka arz sonrası 1,1 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmayı hedefliyordu. Bir diğer detay ise 2018 yılı içerisinde iZettle'nin kazanması beklenen para 165 milyon dolar ve bu da Paypal'ın 3. çeyrek mali raporlarına olumlu bir şekilde yansıyacak.

CEO Jacob de Geer, CNBC'ye verdiği demeçte, "Halka açılmanın sürekli büyümemizi destekleyeceğini ve sermaye piyasalarına daha iyi erişim sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Yapılan açıklama, Paypal hisselerinde yaklaşık %1.8'lik bir arışa neden oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.