Robinhood, yeni yatırımla değerlemesini 5,6 milyar dolara çıkardı

Robinhood, yeni yatırımla değerlemesini 5,6 milyar dolara çıkardı

Komisyonsuz hisse senedi alım-satım işlemleri yapan bir uygulama olarak hayata geçirilen Robinhood, son dönemde vermeye başladığı komisyonsuz kripto para hizmetiyle de bir süredir gündemdeydi.

Geçtiğimiz yıl aldığı 110 milyon dolarlık yatırımla 1,3 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Robinhood, aldığı 363 milyon dolarlık son yatırımla da değerlemesini 5,6 milyar dolara çıkarmayı başardı. Robinhood, D Serisi finansman turunu 363 milyon dolarla kapattığını açıklarken, yatırım turunu DST Global gerçekleştirdi. D Serisi yatırım turuna katılan diğer şirketler ise Iconiq, Kleiner Perkins, Sequoia ve CapitalG oldu.

Geçtiğimiz yıl, yaklaşık 2 milyon kullanıcıya sahip olan Robinhood'un 1,3 milyar dolarlık değeri bu yatırımla artış gösterirken, şirket şu anda 4 milyon kullanıcıya sahip olduğunun ve 150 milyar dolarlık işlem hacmini geçtiğinin de altını çiziyor.

4 milyon kullanıcı ve bu değerleme, Robinhood'un, kullanıcıların Scottrade veya E*Trade gibi işlem ücretleri olan firmalarla çalışmak zorunda kalmadan, finansal hizmetlere yönelmelerinin daha kolay bir yolunu ortaya çıkardığını açıkça gösteriyor. Ayrıca, küçük miktarlarda para yatırmaya başlamanızı kolaylaştıran Betterment ve Wealthront gibi robo-danışmanlık hizmetleri sunan pek çok hizmet olmasına rağmen, Robinhood kullanıcılara bu işleri daha ayrıntılı bir şekilde yapma fırsatı da sunuyor.

Robinhood'un yeni yatırımla birlikte ürün geliştirmelerine ve büyüme hamlelerine devam edeceğini de söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.