Snapchat'ten öz çekim odağında artırılmış gerçeklik oyunları: Snappables

Snapchat'ten öz çekim odağında artırılmış gerçeklik oyunları: Snappables

Bir hafta önce Lens Studio'ya yeni özellikler eklemesinin ardından alışveriş reklamlarını artırılmış gerçeklik lenslerine yerleştiren Snapchat, uygulamayı artırılmış gerçeklik üzerine şekillendirmeye devam ediyor. Şirket bu bağlamda, dün öz çekim odağında artırılmış gerçeklik oyunları Snappables'ı duyurdu.

Artırılmış gerçeklik oyunları Snappables'da, dokunuşlarınızı, yüz ifadelerinizi ve hareketlerinizi kullanarak daha fazla puan kazanabiliyor ya da eşleştirildiğiniz oyuncularla rekabet edebiliyorsunuz. Snapchat'teki diğer lenslerinin yanı sıra varlığını sürdürmesi planlanan Snappables, bu hafta tüm dünyada piyasaya sürülecek. Kullanıcılara her hafta yeni bir oyun sunulacağı Snappables'ta en beğenilen oyunlar bir süre boyunca uygulama içinde kalmaya devam edecek.

Şimdiye kadar artırılmış gerçeklik özelliğiyle bir çok kez öne çıkan Snapchat, Snappables ile kullanıcılarına ilk defa paylaşımlı lensler sunuyor. Böylece kullanıcılar lensleri kullanırken başka arkadaşlarıyla telefonları üzerinden etkileşime de girebiliyor. Bu özelliğin Snapchat'te gelecek günlerde çok şey kazandıracağı kesin.

Snapchat hazırladığı tanıtım videosunda oyunlardan bazılarını kısaca gösteriyor. Bunlar arasında sakız şişirip patlatma, kaşlarla ağırlık kaldırma, uzay savaşçısı, dans partisi, yumurta yakalama oyunu ve öpücük atma gibi değişik seçenekler mevcut. Snapchat'in geçtiğimiz ay satın aldığı oyun motoru Play Canvas'ın bu oyunlara katkıda bulunmuş olması ise ihtimaller dahilinde. Bir diğer ihtimal ise Snapchat'in, başka bir girişimi kopyalamış olması. Zira oyunlar, Tribe'ın çok oyunculu öz çekim video sohbet oyunlarına oldukça benziyor.

Bu noktada Snapchat'in daha önce de öz çekim odaklı oyunlar üzerine çalıştığını hatırlatmakta fayda var. 2016 yılında noodle yakalamaya yönelik Kraft Mac & Cheese isimli bir oyun üreten şirket, yüzünüzle oynayabildiğiniz elf temalı bir başka oyunu da kullanıcılarına sunmuştu. Snapchat'in bu kapsamda Gatorade ile işbirliği yaparak Serena Williams tenis oyununu ortaya çıkardığını da hatırlatalım.

Snappables'ı denemek için oyun lenslerinden birini seçerek ekranda beliren talimatları uygulamanız yeterli. Oyunlardan bazılarını yalnız başınıza oynayarak en iyi puanı elde etmeye çalışabilirsiniz. Paylaşımlı olarak oynanan oyunlarda ise arkadaşlarınızı davet ederek eşzamanlı olarak  rekabetin tadını çıkarmanız mümkün. Bu paylaşımlı oyunlara arkadaşlarınızı davet etmek için oyun oynarken Snap atmanız kafi. Böylece arkadaşlarınız Snap'e basarak oyuna katılabilir.

Snapchat, kopyalanarak kaybettiği özgünlüğünü yeni özellikler ve reklam modelleriyle geri kazanmaya başlamış gibi görünüyor. Yine de Instagram'ın Snapchat'i yeniden kopyalamasının önünde pek bir engel bulunmadığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.