Opera yeni tarayıcısını duyurdu: Opera Touch

Opera yeni tarayıcısını duyurdu: Opera Touch

Bir çok kişi için mobil cihazlarında kullandıkları tarayıcı pek önemli olmasa da aslında mobil dünyanın tarayıcı savaşları son hızla devam ediyor ve yeni oyunculara hala yer olduğu da aşikar. Alışkanlıklar biraz da teknolojinin kendisi ile geldiği için Android kullanıcıları Chrome ile iOS kullanıcıları ise Safari ile mutlu görünse de aslında durum pek öyle sayılmaz.

Opera, bu açığın farkında olacak ki mobil tarayıcısını yeniledi ve Opera Touch'u duyurdu. Bu yeni mobil tarayıcının odaklandığı nokta ise kullanıcı. Kullanıcı odaklı yaklaşımı ile Opera Touch tarayıcısı bir kullanıcının en hızlı şekilde ihtiyacını çözmeye çalışıyor ve bunu tek elle yapmasına imkan sağlıyor. (Tek el vurgusu özellikle hareket halinde, yolda kullanımlarda ne kadar önemli biliyorsunuz.)

Uygulamaya girer girmez arama yapabiliyor olmanız ilk özellik diyebiliriz. Klavyenin de açık geliyor olması hemen arama veya adres yazmanıza imkan sağlıyor. Sayfanın altında bulunan hızlı hareket butonu ise size esneklik sağlamak için var. Bir yazı okurken bu ikonu yukarı kaydırarak hemen farklı bir arama yapabilir veya adres yazabilirsiniz.

Hızlı hareket imkanı sağlayan ikonunun bir diğer özelliği ise üzerine basılı tuttuğunuz zaman diğer sekmeler arasında geçiş yapmanıza imkan sağlaması. Bu özelliği ile parmağınızı daha az oynatarak daha fazla şey yapabilirsiniz.

Opera Touch tarayıcısının iOS'a gelir gelmez kullanma nedenim olacak özelliği ise masaüstü tarayıcısı ile olan hızlı ve kolay bağlantısı. Bunun için hesabınızla giriş yapmanıza da gerek yok. Tek yapmanız gereken bir QRcode okutmak. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızda başladığınız bir şeyi telefonda tamamlayabiliyor veya cihazlar arası hızlıca link gönderimi yapabiliyorsunuz. Bunu aslında bir çok tarayıcı yapıyor fakat çoğunlukla (neden bilmiyorum) oldukça zor ve gizli bir özellik olarak kalıyor oysa hala telefonda açmak için kendine linkleri mail atan, Whatsapp'dan gönderen milyonlar var...

Sonuç olarak Opera Touch Amerika'yı yeniden keşfetmiş bir tarayıcı değil fakat deneyim açısından size daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunuyor. Bu özelliklerine ek olarak kendi reklam engelleyicisinin bulunması, sitelerin gizliden gizliye kripto madenciliği yapmayı engelleyen özelliğinin olması Opera Touch'ı tercih edilebilir kılıyor. Eğer bir arayış içerisindeyseniz Android cihazınıza hemen indirip deneyebilirsiniz. iOS için benim gibi beklemek zorundasınız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.