Klasik müzikte telifsiz kütüphane: Musopen

Klasik müzikte telifsiz kütüphane: Musopen

Herhangi video oluşturduğunuzda ya da bir şarkıyı herhangi bir platformda kullanmak istediğinizde, o parça için telif hakkı ödemek zorunda kalıyorsunuz. Klasik müzik eserlerini, herhangi bir telif ödemeden indirebileceğiniz ve videolarınızda kullanabileceğiniz bir platform var; Musopen.

2012 yılında, San Francisco'da kurulan Musopen, birçok klasik müzik sanatçısının eserini bünyesinde barındırıyor. Liszt'den Mozart'a, Beethoven'dan Schubert'e birçok sanatçının eserini bulabildiğiniz platformda, klasik müzik eserlerinin notalarına da ulaşabiliyor, hatta notaları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.

Eserlerin hangi döneme ait olduklarını da söyleyen Musopen'da birkaç farklı şekilde arama yapılabiliyor. Platformda bulunan "Music Library" kısmına girdiğinizde, aradığınız eseri besteciye, sanatçıya, enstrümana, dönemine ya da türüne göre arayabiliyorsunuz. Musopen'da sağ üst köşedeki "Radio" kısmına tıkladığınızda ise herhangi bir sanatçının radyosunu dinleyebiliyorsunuz. "Education" kısmından ise istediğiniz bir enstrümana dair bilgileri ve o enstrümanın nasıl çalındığını, biraz da kişisel yeteneğinize bağlı olarak, öğrenmek mümkün oluyor.

Musopen'ı üye olarak kullanabildiğiniz gibi, üye olmadan da kullanabiliyorsunuz. Platformu App Store'dan veya Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.