Gmail'in yenilenen web arayüzünden ilk görseller yayınlandı

Gmail'in yenilenen web arayüzünden ilk görseller yayınlandı

Dün Gmail'in yıllardır değişmeyen web arayüzünün yeniden tasarlanacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Tasarımın detayları da Google tarafından bugün paylaşıldı.

Google, önümüzdeki haftalarda Gmail‘in web sürümünü güncellemeye hazırlanıyor. Bu güncelleme ile birlikte Google Takvim’e doğrudan Gmail arayüzünden erişebilmek mümkün hale getiriliyor ve e-postalara erteleme özelliği getiriliyor.

Google'ın bu yeni tasarımda materyal tasarım dilini kullanacağı söylentileri de kulağımıza gelen söylentiler arasındaydı. Bugün yayınlanan görsellerden anladığımız üzere materyal tasarım çizgileriyle kullanımı kolay ve modern görünen arayüz, kişilere üç farklı görüntüleme modu sunuyor. Bu modlar yardımıyla kullanıcılar, pencere boyutlarına uygun modlar ile daha etkili çalışabiliyorlar.

Google'ın "Calendar" ve "Keep” gibi diğer servislerine hızlı erişim vereceğini de kanıtlayan tasarım, uygulama içinde not alınmasını da hızlı hale getiriyor. Kısacası eskiye oranla daha işlevsel hale getirilen yeni arayüz, akıllı cevaplar, e-postaları sessize alma ve çevrimdışı desteğini de gözler önüne seriyor.

Dün bahsettiğimiz tüm tasarım özelliklerini, hatta daha fazlasını görmemizi sağlayan bu yeni tasarımın önümüzdeki haftalarda belirli kullanıcılar için aktif edileceği düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.