İş Bankası, Buy Buddy ve Benetton Türkiye, alışverişi yerinde dijitalleştiriyor

İş Bankası, Buy Buddy ve Benetton Türkiye, alışverişi yerinde dijitalleştiriyor

Türkiye İş Bankası, Maximum Mobil uygulaması ve mağazalarda müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapabilmelerini sağlayan Buy Buddy ile Benetton iş birliğiyle hazırladığı ürününü Webrazzi Dijital 2018'de tanıttı.

İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Birim Müdürü Ali Rıza KayacanBuy Buddy'nin CEO'su Ersel Gökmen ve Benetton Türkiye Pazarlama ve Ticari İşler Direktörü Caner Uluğ'ın katıldığı oturumda tanıtılan ürün, alışverişe dijitalliği getirerek kolay alışveriş yapabilmenin önünü açıyor. Üründen, örneklerle kısaca bahsedelim. Benetton'dan bir tişört satın almak istediğinizde, tişörtün üzerinde bulunan güvenlik sistemindeki QR kodunu, Maximum Mobil uygulamasına okutuyorsunuz. Bu sırada uygulamaya şifrenizle giriş yapmanıza gerek bile kalmıyor. Daha sonra ödeme kısmına geldiğinizde Maximum Mobil uygulamasına giriş yapıp ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Bütün bu aşamalardan sonra tişörtünüzün üzerinde bulunan güvenlik sistemini de yine Maximum Mobil uygulamasını kullanarak açıyorsunuz. Tüm bu süreçler sırasında mağazanın kasasına uğramanıza gerek bile kalmıyor, tüm alışveriş sürecini kendi başınıza gerçekleştiriyorsunuz. Uygulamanın adımlarını merak edenler için tek tek aşağıya da yazalım.

  • Hitag cihazı üzerinde yer alan QR kodun Maximum Mobil Ödemeler menüsü altındaki QR ile Ödeme seçeneği seçildikten sonra açılan kameraya okutuluyor.
  • Buybuddy tarafından hazırlanan QR kodun üzerindeki bilgiler ışığında ürüne ait görsel ve detay bilgiler Maximum Mobil üzerinden müşteriye gösteriliyor.
  • Müşteri, üründen talep ettiği adedi belirliyor.
  • Müşterinin ürün detaylarını ve adedini onaylaması ile ürün sepete ekleniyor.
  • Sepetteki ürünlerinin ödemesini gerçekleştirmek isteyen müşteri ödemesini peşin ya da taksitli gerçekleştirmek için ekrandan tercihini gerçekleştiriliyor.
  • Alışverişe uygun kartları müşteriye listeleniyor, müşteri sadece İş Bankası kredi kartları ile taksitli işlem gerçekleştirebiliyor uygulamaya tanımladığı diğer banka kartları ile sadece tek çekim işlem yapabiliyor.
  • Seçilen kart ile 3D secure akışı üzerinden ödeme işlemi tamamlanıyor.
  • Ödemenin başarılı tamamlandığı bilgisi Hitag cihazına iletilecek, cihazın kilidi otomatik olarak açılıyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.