Leap Motion'dan 100 dolara sanal gerçeklik gözlüğü: North Star

Leap Motion'dan 100 dolara sanal gerçeklik gözlüğü: North Star

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 50 milyon dolar yatırım alan sanal ve artırılmış gerçeklik girişimi Leap Motion, uygun fiyatlı sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımızda. Sensörlerle hareket takibi teknolojisi sunan Leap Motion'ın Project North Star ismindeki sanal gerçeklik gözlüğü jestle kontrol özelliğine de sahip olacak.

100 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması beklenen Project North Star, içinde Leap Motion tarafından geliştirilen hareket takip sensörlerini barındıracak. Jestle kontrol özelliğine sahip olan sanal gerçeklik gözlüklerinin fiyatları düşünüldüğünde rakiplerine oranla oldukça uygun bir fiyata sahip olan North Star, 1600 x 1440 piksel çözünürlüğünde iki ekrana sahip olacak.

LCD panel kullanacak

3,5 inç büyüklüğünde olacak olan ekranlar, LCD paneller kullanacak. Firmanın el takip sistemine sahip olacak olan North Star'ın ekranı 100 derecelik bir görüş açısı sunuyor. 120 Fps olacak olan North Star, el takip sistemi için ise 180 derecelik bir açı sunuyor.

North Star modeli ile 100 dolara oldukça detaylı parmak ve el takibi vadeden Leap Motion, North Star projesini hayata geçirebilirse sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin önemli oyuncularından biri haline gelebilir. Leap Motion ve North Star projesini ile ilgili yeni detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.