Kapwing'ten çevrimiçi ücretsiz video montaj aracı

Kapwing'ten çevrimiçi ücretsiz video montaj aracı

Daha önce çevrimiçi online video boyutlandırıcı ile hayatımıza giren Kapwing, şimdi de video montaj aracı ile karşımızda. Üstelik çevrimiçi ve anlık olarak multimedya montajı yapmanızı sağlayan bu araç ücretsiz. Sizi montaj yapmak için telefonunuza ya da bilgisayarınıza yüklediğiniz programlardan kurtaran Kapwing, bu araçla GIFleri, görselleri ve video klipleri bir araya getirerek tek bir video oluşturmanızı sağlıyor.

Bu araç ile fotoğraf slideshowları, stop motion videolar ve Facebook reklamları da oluşturmanız mümkün. Dolayısıyla bu aracın genellikle video içerik üreticilerine hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Aracın kullanım adımları ise oldukça basit. Kapwing'in sitesinden video montaj aracı seçtikten sonra başla diyerek montaj ekranına ulaşıyorsunuz. Montaj ekranında yükle seçeneğinden eklediğiniz içeriklerin sırasını ise sürükle ve bırak prensibiyle yeniden düzenleyebiliyorsunuz. Araçta boyut ve hız konusunda da farklı seçenekler sunuluyor. Hatta ekip boyut seçeneklerine Hikaye ve Facebook gibi başlıklar da eklemiş durumda. İçerikleri bilgisayardan yükleyebileceğiniz gibi YouTube ve GIPHY gibi sitelerin linklerinden de aktarabiliyorsunuz.

Ben Unsplashten indirdiğim görselleri GIPHY'den indirdiğim bir GIF ile birleştirtim. Açıkçası herhangi bir geçiş farkı sezilmedi. Ancak her bir kareye ayrıca bir süre tanımlanamaması biraz üzücü.

Aynı şekilde ücretsiz versiyonunda yapılan videolara otomatik olarak watermark koyması da aracın yaygın bir şekilde kullanılmasını engelleyebilir.Bu arada videoyu indirmek isteyen kullanıcıların, siteye Google ve Facebook ile bağlanmaları isteniyor. Cambridge Analytica skandalından sonra kullanıcıların bu konuda daha titiz hareket etmesi de söz konusu olabilir.

Eğer watermark barındırmayan bir videoya kavuşmak istiyorsanız Kapwing'in kurucuları düşük bir ücretle aracı kullanabileceğinizi ve bu esnada platforma destek olabileceğinizi ifade ediyor. Video başına 3 dolarlık bir ücret talep eden Kapwing'in aylık ve yıllık üyelikleri de mevcut. Aylık ve yıllık üyelikler ile sınırsız video içerikler üretebileceğini söyleyelim.

Kapwing, video özelinde ses efektlerinden, alt yazı eklemeye, video filtrelerinden loop videolara kadar sunduğu bir çok hizmetle gelecek vaad eden bir platform. Basit sosyal medya içerikleri için kolayca kullanılabilecek olan bu montaj aracı, şimdilik YouTuberların derdine derman olmaktan uzak görünüyor. Yine de üretken bir platform olarak öne çıkan Kapwing'in bu montaj aracını yeni güncellemelerle daha işlevsel hale getirmesi de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.