Online işinizi kurarken ihtiyacınız olacak ücretsiz araçlar dizini: NoCode

Online işinizi kurarken ihtiyacınız olacak ücretsiz araçlar dizini: NoCode

Online iş fikrinizi hayata geçirmek için bir çok farklı alanda bilgi birikimine veya bilgi sahibi kişilere ihtiyaç duyarsınız. İşinizi kurarken yani daha işin başındayken geniş bir insan kaynağına sahip olmadan da başlayabilmek oldukça zorlu bir süreç. Arayüz tasarımı, kodlar, logo, reklam, SEO, PR, ihtiyacınız olabilecek fotoğraf ve video setleri, testler, sunumlar için mockup ve daha bir sürü farklı başlık...

NoCode, tam da burada teknik bilgi sahibi olmayan kurucular için çözüm olarak ortaya çıkmış bir dizin. Birçok farklı listenin aksine bu dizindeki her kategori, tek tek seçilmiş ve açıklamalarla ne işe yaradığı paylaşılmış.

100'den fazla test edilmiş ve kategorilenmiş ücretsiz kaynak ile iş fikrinizi sadece fikir olmaktan çıkarıp belirli bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Bunu yaparken de teknik bilgi sahibi olmasanız bile araçları incelerken ve kullanırken bir çok farklı konuda bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz.

NoCode kurucusu Sam Dickie, bir iş kurmanın sadece belirli kişilerin yapabileceği bir şey değil, teknik bilgi sahibi olmayan kişilerin de yapabileceği bir şey olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle NoCode'u kurduğunu belirtiyor.

Dizine yeni bir araç eklenmeden önce 3 farklı elemeden geçiyor. İlk olarak test edilip gerçekten sözünü ettiği şeyi yapıp yapamadığı netleştiriliyor. İkinci olarak aracın ücretsiz olmasına dikkat ediliyor. Tabi freemium modeli kullanan servisler de ekleniyor çünkü onlar da bir yere kadar araçlarını (sağladıkları şeyi) ücretsiz sağlıyorlar. Son olarak temaya da uygun olarak her bir aracın herhangi bir teknik bilgisi olmayan kişilerin kullanabileceği kadar kolay kullanılıp kullanılmadığına bakılıyor ve sisteme ekleniyor.

"Bir fikrim var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum?" diyorsanız belki de ilk bariyerleri aşabilmek için NoCode.tech adresinden başlayabilirsiniz. İş fikriniz "fikir" olmaktan öteye geçince de nasıl ilerleyebileceğiniz yönünde dilediğiniz kişiyle görüşmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.