Ücretsiz ön muhasebe programı: Akaunting

Faturalamadan gider takibine ve ön muhasebeye kadar pek özelliğe sahip olan Akaunting, ücretsiz olması sayesinde ön plana çıkan bir program. Cüneyt Şentürk ve Denis Duliçi tarafından geçtiğimiz yılın Eylül ayında kullanıma sunulan Akaunting, yaklaşık 4 ay içinde geliştirildi.

Kullanıma sunulduğu günden bu yana 10 binden fazla indirilip farklı domainlerde/sunucularda kurulmuş olan Akaunting'in bulut hizmetlerinde ise 2 bin 500'den fazla şirket hesap açmış durumda. Nakit akışı, kolay fatura, raporlama, gider takibi, işlem kategorileri, müşteri paneli, tedarikçi yönetimi, stok takibi ve çoklu dil desteği gibi özellikler sunan Akaunting bir uygulama mağazasına da sahip.

Uygulama mağazası desteği

Uygulama mağazası sayesinde eklenti / uygulama desteği de sunan Akaunting, hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere pek çok uygulama sunuyor. Ücretli uygulamalar üzerinden bir gelir modeli oluşturan Akaunting, uygulamalar için aylık ücretler talep ediyor.

İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayar, tablet veya telefondan, finansal verilerinize anında ulaşmanızı, işletmenizin mali durumunu takip etmenizi sağlayan Akaunting'in açık kaynak kodlu bir yazılım olduğunu da belirtelim.

Kolay kullanımı ve ücretsiz olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Akaunting, gelecekte muhasebe sektörünü özgür ve açık kaynak kod ile buluşturup KOBİ'lerin, tıpkı büyük şirketlerde olduğu gibi, finansal verilerini gizli bir şekilde saklamalarını sağlamayı hedefliyor. Son olarak Akaunting'in Koç Üniversitesi bünyesinde yer alan KWORKS hızlandırma programının yeni dönem girişimleri asında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.