Google 1 Nisan'da yaptığı tüm şakalar

Google şimdiye kadar Mavi Gmail, Google Hazine haritaları, YouTube kapanıyor ve “Pokemon Challenge” oyunu gibi değişik şakalarla karşımıza çıkmıştı. Şirket bu yıl da Google Maps'te "Waldo, Ali Nerede?" oyunu, Google Cloud Humus API'ı, Fiziksel Gboard Klavyesi, Yenilenebilen Enerjiye sahip Chromebooklar ve daha nice şaka ile sevenlerini şaşırtmadı. Şirketin bu yıl yaptığı 1 Nisan şakalarına hep birlikte göz atalım.

Google Maps'te "Waldo Nerede?"

Google Maps ekibi yukarıda başka örneklerini de paylaştığımız üzere 1 Nisan şakalarında işe oyunları dahil etmeyi seviyor. Ekip bu yıl  birçok kişinin çocukken oynadığı "Waldo Nerede?" oyununu dahil etmeye karar verdi.

Türkiye'deki kullanıcıların Ali Nerede olarak görebildiği bu oyunda Google Maps sizden Ali dahil olmak üzere 5 gezginin yerini bulmanızı istiyor. Masaüstünde klavyedeki ok tuşları ve mouse ile oynanan bu oyunu siz de denemek isterseniz bu linki takip edebilirsiniz.

Oyunu uygulamanın güncel versiyounda bulmanız da mümkün. Şili, And Dağları'nda Ali ve arkadaşlarını ararken adeta çocukluğunuza geri döndüğünüzü hissediyorsunuz. Böylece sonraki seviyeye geçip Ali'yi Avustralya'nın plajlarında aramaya başlıyorsunuz.

 Google Cloud Humus API

Şirket Google Israel YouTube hesabında yayınladığı bir video ile Google Cloud Humus API'ı duyurdu. Bu API ile İsrail'de yaşayan kullanıcıların kendi ağız tadına uygun Humus bulma sorununa çözüm getirdiğin açıklayan Google, bu teknoloji için nasıl çalıştıklarını videoda detaylandırdı. Videoda yer alan bilgilere göre Humus API, Google'ın gelişmiş yapay zeka algoritmasını kullanarak ağzı tadınızı analiz ediyor. Üstelik analiz için kullandığı tek teknoloji de bu değil. Google Cloud'da depolanan bir humus büyük veri deposu, bir makine öğrenme modeli, görsel zeka ve tadım çubuğu da bu ürünün analiz teknolojisi için kullandığı öğeler. Videoda yer alan mühendisleri bu başarılı oyunculukları ve mizah duyguları için tebrik etmek gerekiyor.

Fiziksel Gboard Klavyesi

Latin alfabesinin sade yapısının aksine Hiragana, Katakana ve Kanji olmak üzere üç farklı yazı sistemi kullanılan Japonca kullanımını klavyede basitleştirmek isteyen Google, el yazısını algıyabilen yeni Fiziksel Gboard Klavyesi'ni duyurdu.

Bu klavyede Japon kullanıcılar, klavyenin üzerinde bulunan latin alfabesindeki harflere aldırmadan kendi alfabelerindeki harfleri parmaklarıyla çizebiliyor. Böylece bir Bluetooth cihaza bağlanan Fiziksel Gboard Klavyesi bu harfleri algılayarak ekrana yansıtabiliyor. Çizilen binlerce harf verisini makine öğrenmesi sitemine yükleyen Google, bir kaç yüz veri ile başladığı bu yolculukta 100 bin veri noktasına ulaştığını da belirtti. Artık klavyelere harf kullanmayacaklarını belirten şirket yetkilileri, gelecekte bu teknolojiyi her klavyeye uygulayabileceklerini de ifade etti. Siz de Fiziksel Gboard Klavyesi'ni daha yakından incelemek istiyorsanız siteyi ziyaret etmeniz yeterli.

Kötü Espri Detektörü 

Files Go ekibinin yaklaşımı ise 1 Nisan ile oldukça ilişkili.  Genellikle cihazlarda yer açmak için kullanılan Files Go,  yeni eklenen bir özellikle size gönderilen kötü esprileri silmeye başlıyor. Verdiğiniz bir izin ile telefonunuzdaki bütün kötü esprileri algılayarak silen Files Go, cihazınızda iyi esprilere yer açıyor. Kişiselleştirilmiş derin yapay sinir ağı ile çalışan bu teknolojiye şans vermenin tam zamanı! Blochain teknolojisinden de faydalanan bu yeni özellik, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde hizmet veriyor.

Googz

Google Avustralya ve Yeni Zelanda Tüketici Pazarlaması Direktörü Gabriella Conlon paylaştığı bir blog gönderisinde Google'ın yeni ismi Googz'u duyurdu. Şirket, sadece Avustralya'da kullanılacak olan bu marka ismi için ülkenin ünlü YouTuber'ı ve Draw with Jazza hesabının sahibi tasarımcı Jazza ile çalıştı.

Avustralyalıların kendi arasında Google'a Googz diye hitap etmesinde ilham alan şirket, yerelleşmek için yaratıcı bir adım atarak logosundan l ve e harflerini atarak yerine z'yi getirdi. Jazza ile yapılan bu yaratıcı çalışmanın en güzel tarafı ise tipografinin hiç değişmemiş olması.

Yenilenebilir Enerjiye sahip Chromebook

Google'In 1 Nisan şakalarının sonuncusuna geldik.  Chrome OS ekibinin yenilenebilir enerji üzerine çalıştığı bu şakada Chromebook kullanıcıları rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve gübre enerjisi ile bilgisayarlarını şarj edebiliyor.

Bu teknolojide rüzgar enerjisinden yararlanmak isteyen kullanıcılar en yakın yel tünelini ya da rüzgar çiftliğini ziyaret ederken, güneş enerjisinden faydalanmak isteyen kullanıcıların laptoplarını güneşe tutmaları yeterli.

10 dakika boyunca güneşlenen bilgisayarınızın 5 saatlik pil ömrüne kavuştuğunu görmek sanırız teknolojinin bize sunabileceği en büyük nimet. Son olarak gübre enerjisinden faydalanacak kullanıcıların, şarj aletini toprağa yerleştirmesinin yeterli olacağını da belirtelim.

1 Nisan'ı geride bırakırken Google'ın yıllardır vazgeçm ediği bu mizah duygusunun belki de en iyi sürdürülebilir PR çalışması olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.