Akıllı çoraplar geliştiren Siren, 3,4 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı çoraplar geliştiren Siren, 3,4 milyon dolar yatırım aldı

İnsanlar ve dijital dünya arasında yeni bir arayüz olma konusunda ciddi bir aday olan giyilebilir cihazlar, "akıllı" çalışmalar ile sağlık sektöründe de devrim yaratıyorlar. Akıllı saatler, akıllı bileklikler, akıllı uygulamalar derken bir süredir akıllı çoraplar da kişilerin günlük hayatlarının rutin bir parçası olmaya başladı.

San Francisco'lu girişim Siren Care de bu teknoloji ile sağlık endüstrisine yeni bir soluk getirecek güçlü adaylar arasında gösteriliyor. 2015 yılında kurulan girişim, neurofabrik donanımlı akıllı çoraplar (Siren Diabetic Socks) üretiyor. Şirket sözcüleri, Neurofabric'in doğrudan kumaşa dokunan mikro sensörlere sahip ilk tekstil ürünü olduğunu belirtiyorlar. Neredeyse görünmeyecek kadar küçük olan sensörler, ayakların altındaki sıcaklık değişikliklerini izlemek için çoraplara entegre edildiler.

Çoraplar, diyabetin yol açtığı yaygın hastalıklardan biri olan "ayak ülserini" önlemek veya hastalığa erken tanı koyabilmek için önemli. Zira çoraplardaki sensörler, amputasyona önemli derecede neden olan, olası ayak ülserinin belirtilerinden biri olan ayaklardaki sıcaklık değişikliğini tespit edebiliyorlar.

Uygulamayı takip etmek ise oldukça kolay. Çoraptaki sensörler, yine çoraplarda bulunan küçük bir etikete bir sinyal gönderiyorlar. Etiket, sıcaklık verilerini Bluetooth üzerinden Siren uygulaması ve Siren Hub'a kablosuz olarak iletiyor. Akıllı telefonu olmayan kullanıcılar da sağlık kontrollerini girişimin dijital web portalı Siren Hub'tan da takip edebiliyorlar. Kullanıcısının ev telefonuna veya e-postasına uyarı gönderen  Siren Hub, bu sayede takibi kolaylaştırabiliyor.

3,4 milyon dolarlık tohum yatırım

Bu arada erken dönem yatırım sürecinde olan girişim bugüne kadar en yüksek miktardaki yatırımını da aldı. 3,4 milyon dolarlık yatırım, DCM, Khosla Ventures ve Founders Fund'dan geldi. Girişim, bu yatırım ve sahip olduğu kaynaklar ile sağlık sektörü için yeni ürünler geliştirmek istiyor.

Şirketin,  mevcut olan bir soruna daha iyi ve kolay çözüm bularak yıkıcı bir teknolojiyi hayata geçirdiğini söylemek yanlış olmaz. Şirket kurucusu Ran Ma'nın cümleleri ile bunu kanıtlıyor. Ma, TechCrunch'a yaptığı açıklamada "Sensörler ve elektronik cihazların her geçen gün daha ucuz ve küçük olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sadece bu eğilimden faydalanıyoruz. Bu şeylerin çoğu giyilebilir cihazlara uygun. Biz onları giysilerinize koyuyoruz. Ve bunun en iyi kullanım örneği olduğunu düşünüyoruz. ”sözlerine yer verdi.

Çoraplar altılı paketler halinde aylık 19i90 Avro abonelik ile kullanıcısına gönderiyor. Web sitesinde yer alan bilgilere göre de, akıllı çorapların tıbbi açıdan kullanımlarının 3 ila 6 ay arasında kullanılması tavsiye ediliyor. Bu sorunu fırsata çeviren şirket, bu sayede müşteri akışını sağlayabilme konusunda da akıllı bir yöntem uyguluyor.  Kullanıcıların çoraplarını her 6 ayda bir ücretsiz değiştirerek, hem müşteri deneyimini arttırıyor hem de ürünün sürdürülebilirliğini sağlayabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.