YouTube'un 30 saniyelik reklam yasağı tam olarak çalışmıyor

YouTube'un 30 saniyelik reklam yasağı tam olarak çalışmıyor

Geçtiğimiz aylarda YouTube kanalları için reklam gösteriminin zorlaştığı haberini sizlerle paylaşmış, yeni kanalların reklam alabilmesi için 1000 aboneye ve son 12 ay içinde 4 bin saat izlenme süresine sahip olması gerektiğini söylemiştik.

YouTube'a aynı zamanda 30 saniyelik, geçilmeyen reklamlar için de yasak gelmişti. Bu yasağa rağmen platform, sitenin en büyük ortaklarından gelen videolarda 30 saniyelik reklam yayınlamak zorunda.

YouTube, her ne kadar 30 saniyelik reklamların yasaklandığını söylese de NBCUniversal, Viacom, Turner ve diğer platformlardan yayınlanan videolardan önce, Time Warner, Verizon ve GMC gibi markaların reklamlarını yayınlamaya devam edecek. Geçtiğimiz yılın başlarında Google, 30 saniyelik reklamları göstermeyi durdurduğunu duyurmuştu. Bunun nedeni ise kullanıcıların uzun reklamlardan duyduğu rahatsızlıktı. Bu yüzden reklamlar 20 ve 15 saniyenin altına indirilmiş, bu değişiklik de ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanmıştı.

YouTube sözcüsü, büyük televizyon ağlarının kendi YouTube kanallarındaki ticari deneyimi ele almak için kendi reklam ekiplerini ve teknolojilerini kullanabileceğini belirtirken, 30 saniyelik reklamların televizyonda standart olduğunu, ancak dijital dünyada kullanıcıların daha fazla tolere edebileceği daha kısa formatları geliştirmeye çalıştırdıklarının da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.