E-spor oyuncuları için kişisel antrenör Gosu.ai, 1,9 milyon dolar yatırım aldı

E-spor oyuncuları için kişisel antrenör Gosu.ai, 1,9 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyun firması Game Insight'ın kurucusu Alisa Chumachenko'nun yeni girişimi olan Gosu.ai, 1,9 milyon dolar yatırım aldı. E-spor odaklı bir girişim olan Gosu.ai, yapay zeka destekli bir kişisel antrenörlük uygulaması olarak hizmet veriyor. Yapay zeka desteğini ve kişiselleştirilmiş tavsiyeleri birleştiren Gosu.ai, e-spor oyuncuları için kullanışlı bir alternatif.

Game Insight'tan bir kaç yıl önce ayrılan Alisa Chumachenko, oyunlar oynamak istese de yardım alabileceği bir kişisel antrenörün eksikliğini hissetti. Bu fikir ile yeni girişimi için yola çıkan Alisa Chumachenko, Litvanya merkezli Gosu.ai'ı kurdu. E-spor oyuncuları için sanal asistan olarak çalışan Gosu.ai, kullanıcılarına oynanışlarını geliştirmeleri için yardımcı oluyor.

CS:GO ve PUBG desteği yolda

Runa Capital liderliğindeki 1,9 milyon dolarlık yatırım turuna eski yatırımcılar ve Ventech de katıldı. Gosu.ai'nun önceki dönemlerde yapay zeka alanındaki yatırımlara odaklanan Gagarin Capital'dan yatırım aldığını da ekleyelim. Şu an için sadece Dota 2 oyunu için destek veren Gosu.ai, yakın gelecekte Alpha süreçlerine başladığı CS:GO ve PUBG oyunları için de kişisel antrenör desteği sunacak.

2019 yılında ise Hearthstone ve World of Tanks oyunları için kullanıma sunulacak olan Gosu.ai, yakın gelecekte iş birlikleri ile de karşımıza çıkacak. Sunduğu verinin 3. parti analize uygun olması nedeniyle Dota 2 oyununu seçtiğini belirten Alisa Chumachenko, günümüzde 2 milyar oyuncu olduğunu ve bunların 600 milyonunun oyun oynamayı oldukça ciddiye aldığını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.