Larry Page'ten uçan taksi hamlesi: Cora

Jetgiller'de gördüğümüz uçan taksileri gerçek hayatta deneyimlemeye her geçen yıl biraz daha yaklaşıyoruz. Daimler, Porsche gibi dev araç üreticilerinin yanı sıra teknoloji şirketleri de geniş potansiyel gördükleri drone taksi pazarına büyük ilgi gösteriyorlar. Silikon Vadisi'nden çıkan girişim Kitty Hawk, Google'ın kurucularından Larry Page'in desteği ile ürettiği uçan taksilerin test uçuşlarına başladı. Cora adını alan uçan taksinin test uçuşları Yeni Zelanda'da yapılırken, ilk görüntüler de YouTube'a yüklendi.

Hava aracı kanatlarındaki dikey pervaneleri ile göze çarpıyor. Bu pervaneler sayesinde drone taksi herhangi bir uçak pistine gerek duymadan olduğu yerden kalkıyor ve bir noktaya inebiliyor. Tamamen elektrikle çalışan aracın, bu sayede çevre kirliliğinin de önüne geçmesi bekleniyor. Zira Yeni Zelanda'nın nihai hedefleri arasında 2050 yılında karbondioksit salınımını ortadan kaldırmak var.

Öte yandan rahatsız edici bir motor ve pervane sesine de sahip olmayan araç, saatte ortalama 150 km hıza ulaşabilecek. 100 km menzile sahip uçan taksi tamamen otonom pilot özelliğine sahip. Kitty Hawk, 1903 yılında eyaletteki ilk uçuş denemelerinin yapıldığı sahil ile aynı ismi taşıyor. 2015 yılında kurulan girişimin kurucuları, kişisel uçuşu daha fazla kişiye ulaştırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.