Tesla Model X'e Jaguar'dan sonra Porsche de rakip olacak: Mission E Cross Turismo

Tesla Model X'e Jaguar'dan sonra Porsche de rakip olacak: Mission E Cross Turismo

Volkswagen'in lüks segmentte yer alan otomobil markası Porsche, Genevre Otomobil Fuarı'nda bir sürpriz yaparak elektrikli aracı Mission E'nin son üyesi Cross Turismo'yu tanıttı. Jaguar I-Pace'ten sonra Porsche'nin de hedef aldığı Tesla Model X'e güçlü rakipler geliyor.

Detaylar net paylaşılmasa da ilk izlenimde Porsche Mission E Cross Turismo'nun, Tesla Model  X ile ortak bazı özelliklerinin bulunduğu dikkatlerden kaçmıyor. İki aracın da tek şarjda uzun mezile sahip üst segmentte araçlar olması en büyük ortak özellliği olarak gösteriliyor.  Cross Turismo, tek bir şarjla 500 km'den fazla menzile sahip. Otomobil, bu özellik ile de tek şarjda 40o km yol kat edebilen Tesla Model X'in bu alandaki liderliğini devralmak istiyor.

Mission E Cross Turismo'nun teknik özellikleri

4,95 metre uzunluğundaki konsept araç, 600 beygir güce sahip. Öte yandan hızlı şarj ağında doldurulma özelliği sayesinde 15 dakikalık şarj ile 400 kilometre gidebilecek. Elektrikli araçların pazarda rahat yer edinebilmesi için ulaşılabilir şarj ağlarının önemi büyük.

Tek seferde uzun menzil yol götürebilecek şarj özelliklerine sahip olmaları da yine onlara olan talebi artıracak. Cross Turismo,  uzun menzilli şarj olabilmenin dışında indüksiyon, şarj yuvası veya Porsche ev enerji depolama sistemi ile de şarj edilebilecek. Mission E’de olduğu gibi dört çekişli bir yapıya sahip olan Cross Turismo, 60 beygir gücündeki motoru ile 0’dan saatte 100 kilometrelik hıza 3,5 saniye gibi bir sürede çıkabiliyor.

İçeri üretimi

Otomobilin donanım özellikleri haricinde dikkat çeken bir özelliği de mobil uygulamada yer alan içerikler. Navigasyondan öte ilgili alandaki öne çıkan noktaların yer aldığı uygulama ile kullanıcılar detaylı bilgiye ulaşabiliyor. Otel, konaklama, yemek rezervasyonu derken akıllara otomobil üreticilerin ilerleyen süreçte dijital servis gelirleri olabilir mi sorusu da geliyor.

Mission E Cross Turismo, Porsche'nin 2015 Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA) gösterdiği Misyon E çalışmasından yola çıkıyor. Buna dayanarak seri, araç üretiminde önümüzdeki yıl prömiyerini kutluyacak.

https://www.youtube.com/watch?v=oa5F1cWLnRg

Porsche ilk Mission E'yi  ilk kez 2015'de Frankfurt'ta göstermişti.  Ailenin son üyesi Cross Turismo'nun 2022'de yollara çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.