Insider, Sequoia Capital’dan 11 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı

Insider, Sequoia Capital’dan 11 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı

Geçtiğimiz Şubat ayına dijital müşteri deneyim platformu Insider’ın dünyanın en önemli girişim sermayesi fonlarından Sequoia Capital‘dan yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz Webrazzi E-Ticaret 2018 etkinliğimize katılan Insider kurucu ortaklarından Hande Çilingir, Insider’ın Sequoia Capital’dan yatırım aldığını doğruladı.

20 milyon dolarlık teklif

Yaklaşık 2 seneden beri dünyanın en büyük girişim sermayesi yatırım fonunu ülkemize getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Hande Çilingir, Sequoia Capital‘ın 20 milyon dolarlık bir teklifle geldiğini fakat 11 milyon dolarlık bir yatırım aldıklarını dile getirdi.

Sequoia Capital yatırımı öncesinde toplamda 3,1 milyon dolar yatırım alan Insider, önceki dönemlerde 212, 500 Startups, Aslanoba Capital, Doğan Grup bünyesindeki Öncü GSYO, GBA ve Wamda Capital’dan yatırım almıştı. Şu ana kadar 17 turda 7,8 milyar dolar fon toplayarak 250’den fazla firmaya yatırım yapan Sequoia Capital’ın ülkemizden bir girişime yatırım yapması ise oldukça sevindirici bir haber.

Bir diğer sevindirici haber melek yatırımcıların önemli bir çarpanla yatırımlarından geri dönüş almış olmaları. Sequoia Capital'in yatırımı ile melek yatırımcılar hisselerini satarak 4 yıl sonra önemli bir geri dönüş elde etmiş oluyor. Darısı diğer exit'lerin başına diyelim.

Apple ve Google'ın yatırımcıları arasında

Hatırlatmak gerekirse Sequoia Capital, Apple, Google, Oracle, PayPal, Stripe, YouTube, Instagram, Yahoo! ve WhatsApp gibi önemli firmaların da yatırımcıları arasında yer alıyor. İstanbul'un yanı sıra Londra, Moskova, Singapur, Dubai, Varşova, Kuala Lumpur, Cakarta, Sidney, Seul, Tokyo, Bangkok, Taipei ve Kiev’de ofislere sahip olan Insider'ın yatırımı ne amaçla kullanacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.