Bir Kutu Kitap 18 aylık hedefini 9 ayda başardı ve 10 bin kutu gönderdi

Bir Kutu Kitap 18 aylık hedefini 9 ayda başardı ve 10 bin kutu gönderdi

Biryudumkitap‘ın kurucusu Alparslan Demir ve Enes Çakır tarafından, geçtiğimiz yılın haziran ayında kurulan abonelik modelli e-ticaret girişimi Bir Kutu Kitap, 2019 yılında, yani kurulduktan 18 ay sonra 10 bin kutu göndermeyi hedefliyordu. Girişim bu hedefine 9 ayda ulaştı ve şimdiye kadar 10 bin kutu gönderimi yaptı.

Her ay editör seçkilerinden oluşan 3 kitabı adresinize kargolamayı hedefleyen Bir Kutu Kitap, abonelik modeli ile çalışan kitap odaklı bir sosyal girişim. Bugüne kadar 9 farklı kutuyu binlerce abonesine ulaştıran Bir Kutu Kitap, geçtiğimiz hafta eski kutularını da geleneksel e-ticaret yöntemiyle de satışa açarak, abone olmadan da sınırlı sayıdaki kutuların satın alınmasını mümkün hale getirdi.

Ayrıca hatırlatalım; BDDK'nın aldığı ve 31 Ocak 2017'den sonra uygulanmaya başlayan kredi kartlarıyla online alışverişte açma işlemi zorunluluğu, özellikle e-ticaret sitelerini oldukça zor durumda bırakacağı tartışılmıştı. Bir Kutu Kitap, Şubat ayındaki başarısız ödemelerin  yüzde 12'sinin kredi kartı e-ticaret işlemine kapalı uyarısı yüzünden olduğunu söyledi. Yakın zamanda Bir Kutu Kitap ve aynı pazardaki girişimlerin bir araya gelerek abonelik modelli e-ticaretin yaygınlaşması ve pazarın büyümesi amacı ile yeni bir insiyatifin ve girişimin de üzerinde çalıştığı bilgisini de sizlerle paylaşalım.

Şu anda aylık aktif abone sayısı 1.400'ü aşan Bir Kutu Kitap, çocuk ve tarih kitapları ile hediyelik özel kutular başta olmak üzere yeni kategorilerde büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.