Air: Depolama sıkıntısı olmadan kaliteli videolar çekmenin yeni yolu

Air: Depolama sıkıntısı olmadan kaliteli videolar çekmenin yeni yolu

Eğer 4K videolar çekerek sıklıkla telefonunuzun hafızasını dolduruyorsanız Air aradığınız uygulama olabilir. Zira Air ile uygulama üzerinden otomatik olarak 4K Ultra HD kayıt yapabilirsinz. Üstelik Air, videoları otomatik olarak kendi bulut depolama sistemine aktararak videoları size özel bir galeride görmenizi sağlıyor. Böylece farklı çözünürlüğe ve uzunluğa sahip videolarınızın depolama problemi de çözüme kavuşuyor.

Aslında bu konuda hizmet veren bir çok uygulama mevcut. iPhone'un kendi bulut depolama sistemi iCloud'un yanı sıra depolama yeri açmanızı sağlayan Google Fotoğraflar da oldukça popüler. Bu alanda Amazon ve Dropbox'ın da kullanıcıların tercihleri arasında yer aldığını belirtelim. Ancak Air'in kurucu ortağı ve CEO'su olan Shane Hegde'e göre rakiplerin hiç biri ürünlerini sadece video için optimize etmiyor. Hegde durumu şöyle değerlendiriyor:

Video, boyutu ve karmaşıklığı nedeniyle eşsizdir, ancak sunulan çözümlerin çoğu, videolara fotoğraflarla aynı şekilde davranır: kaliteyi düşürür ve kayıttan oynatmayı kabusa çevirir. Kullanıcılarımıza kesintisiz ve kullanıcı dostu bir video deneyimi yaşatmak için ürünümüzü Netflix ve YouTube'da bulunan gelişmiş video teknolojisiyle inşa ettik.

Air'in sunduğu hizmet, her videoyu otomatik olarak yeniden kodluyor böylece videolar kayıttan yürütme sırasında da yayına uyum sağlıyor. Yani videoları buluttan izlerken düzgün bir bant genişliğine sahip değilseniz, videonun yüklenmesini beklemenize gerek kalmıyor. Ayrıca Air'de yer alan videolarınızı paylaşmak istediğinizde bir link göndermeniz yeterli oluyor. Böylece videolarınız bir sıkıştırma işlemine maruz kalmadan yüksek kalitede paylaşılabiliyor ve izlenebiliyor.

Ayrıca Air'in öne çıkan özelliklerinden biri de Reels. Bu özellik sayesinde videolarınızı arkadaşlarınızla birlikte düzenleyebiliyorsunuz. Düğün ya da tatil gibi daha kapsamlı etkinliklerde diğer katılımcıların da video eklemesini sağlayan Reels, ortaya çıkan sonucu sosyal ağlarda veya diğer platformlarda paylaşmanıza da imkan tanıyor.

Şimdilik sadece iOS işletim sisteminde çalışan Air'in kullanım ücreti aylık 4,99 dolardan başlıyor. iCloud'un 50 GB için Aylık 0.99 dolar, Google'ın ise Fotoğraflar, Gmail ve Drive dahil olmak üzere 100 GB  için aylık 1,99 dolar aldığı bir piyasada Air kullanıcılar tarafından pahalı bulunabilir. Ancak Air'in bu ücrete aylık sınırsız depolama alanı sunduğunu hatırlamakta fayda var. Bu durumda Air'den verimli bir şekilde yararlanmak için düzenli olarak video çeken bir kullanıcı olmanız gerekiyor.

İşte tam da bu nedenle Air genç ebeveynleri hedefliyor. Fiyat/performans açısından Air'in sürekli içerik üreten yarı profesyonel video üreticilerinin de dikkatini çekmesi mümkün. Üstelik YouTuber'ların ciddi oranda artış gösterdiği bu dönemde Air'in diğer hizmetler arasından kolayca sıyrılarak kendini göstermesi de olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.