A serisinde 90 milyon dolar yatırım alan Aurora, 2 önemli ismi üst yönetim ekibine kattı

A serisinde 90 milyon dolar yatırım alan Aurora, 2 önemli ismi üst yönetim ekibine kattı

Sürücüsüz araç üretimi yarışında ipi Silikon Vadisi'de doğan şirketler mi yoksa köklü bir geçmişe sahip araç üreticileri mi göğüslüyor sorusunun yanıtını yapılan bir analiz ile sizlerle paylaşmıştık.

Yolun henüz çok başında olsa da hem aldığı yatırım hem de yönetim ekine kattığı iki önemli isim ile Aurora bu yarışa hazır görünen bir başka aday. Şirket, A turunda 90 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırımlari Greylock Partners ve Index Ventures'dan geldi.

Yatırım alması kadar şirketi mutlu eden diğer bir haber ise  atırımcılarından iki önemli ismi Aurora'nın yönetim kuruluna   katılıyor olması. Greylock Partners'den olan ve LinkedIn kurucularından Reid Hoffman ve Index'ten Mike Volpi şirket yönetimine katılan iki isim oldu.

Reid Hoffman, Silikon Vadisi'nde oldukça sevilen ve saygı görülen bir isim. Hoffman'ın şirkete katılması ile Aurora'nın başına adeta "talih kuşu kondu" olarak değerlendiriliyor. Cisco'da uzun yıllar çalışan Volpi ise hem donanım hem yazılım alanındaki operasyonel tecrübesini şirketin uzun vadeli planlarına entegre edecek.

Aurora'nın kurucularının Uber, Alphabet ve Tesla'da çalışan eski kıdemli yönetici ve mühendisler olduğu dikkatimizden kaçmıyor. Otonom araç konusunda lider olan üç şirketten kazandıkları yetenek ve birikim ile de Aurora ürünleri yakın gelecekte şekillenecek.

Bu arada yakın zamanda hızlı bir şekilde büyüyecek şirket, hatırı sayılır sayıda mühendis ve teknik personel arıyor. İlgilenenler için linki de buraya bırakalım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.