Vestel'in yeni akıllı telefonu olan Venus Z20 tanıtıldı

Vestel'in yeni akıllı telefonu olan Venus Z20 tanıtıldı

Yerli akıllı telefon denince akla gelen ilk markalardan biri olan Vestel, yeni modeli ile karşımızda. Geçtiğimiz yıl MWC 2017'de Venus Z10 modelini görücüye çıkaran Vestel, yeni modeli olan Venus Z20'yi ise MWC 2018 kapsamında tanıttı. 7,9 mm kalınlığında olan Vestel'in yeni amiral gemisinin ağırlığı ise 158 gram.

Orta - üst segmente hitap eden teknik özelliklere sahip olan Venus Z20, 18:9 ekran formatına sahip 5,65 inçlik bir ekran ile geliyor. Full HD çözünürlüğünde olan Vestel Venus Z20, IPS bir panel kullanıyor. Metal çerçeveye sahip olan Vestel Venus Z20, inci siyahı, sedef mavisi ve altın sarısı olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip.

5,65 inçlik ekranın Corning Gorilla Glass ile korunduğunu da ekleyelim. Arka yüzeyinde parmak izi sensörü de bulunduran cihaz, Android'in son sürücü mü olan Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 630 işlemcisinden alan Venus Z20, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama sunuyor.

Çift arka kamera

Micro SD kart desteğine de sahip olan Vestel Venus Z20, kamera konusunda ön plana çıkıyor. Önde flaş destekli 8 megapiksellik bir kamera kullanan cihaz, arka kısımda ise özellikle 2017 yılında oldukça popüler olan çift kamera kullanımına geçiş yapmış. Arkasında 16 ve 5 megapiksel olmak üzere çift kamera bulunduran Z20, portre modunda çekilen fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırarak objeyi daha keskin efektle ön plana çıkarabiliyor.

Hareketli objelere otomatik odaklanma özelliği Pdaf ile anı yakalayabilen Z20, 4K çözünürlüğünde saniyede 30 kare, 1080p çözünürlüğünde ise saniyede 120 kare video kaydı da yapabiliyor. Qualcomm'un hızlı şarj teknolojisi olan Quick Charge 3.0 özelliğine de sahip olan Z20, 3 bin 400 mAh büyüklüğünde bir batarya ile geliyor. Son olarak Venus Z20 modelinin Nisan ayında 2 bin 99 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.