Garaj Sepeti, ikinci yılına girerken toplam yatırımını 6 milyon liraya yükseltti

Garaj Sepeti, ikinci yılına girerken toplam yatırımını 6 milyon liraya yükseltti

SaaS tabanlı pazar yeri modelini otomotiv sektörüne uygulayan Garaj Sepeti, Seri A yatırımına imza attı. Otomotiv sektörüne dijital dönüşüm çözümler, araç sahiplerine de pazar yeri sunan Garaj Sepeti, bu yatırımla 1 yıl içinde 6 milyon TL yatırım aldığını açıkladı.

Garaj Sepeti’ni Ağustos 2017’de aldığı 1,2 milyon TL’lik tohum yatırımla sizlere tanıtmıştık. Otomotiv sektöründe hızlı bir dönüşüm peşinde olan girişim Aralık 2017’de ise farklı bir çıkış yaparak Tasit.com’u satın almıştı. Henüz imzaları atılan Seri A yatırımı ise Garaj Sepeti’nin hızlı büyümekte kararlı olduğunu gösterir nitelikte.

Ocak 2017’de kurulan girişim Tasit.com satın almasına dair finansal detayları paylaşmamıştı. Bu gelişmeyle ilgili olarak da toplam yatırımın 6 milyon TL’ye çıktığı bilgisini aldık. Tasit.com satışına ilişkin olarak değerleme ve hisse oranlarına dair bir bilgi maalesef paylaşılmış değil. Ancak 1,2 milyon TL'lik tohum yatırım turundan öncesin de bir yatırım olduğu için  bu yatırım turunda 4,8 milyon TL'den az bir tutara imza atıldığını söyleyebiliriz.

Yatırım turuna katılan isimler ise net olarak şöyle sıralanıyor;

  • Fplus Ventures ve Fiba CVC
  • Map Yatırım'dan: Birol Yücel, Can Bedii Yüceoğlu, Murat Yüceoğlu
  • Galata Business Angels’dan Melih Ödemiş, Fırat İşbecer, Varol Civil, Cem Topçuoğlu, Erinch Özada, Yılmaz Yıldız
  • Bireysel Melek Yatırımcılar; Erdal Sayan ve Bilhan Bilge

3500 otogaleri Garaj Sepeti'ni kullanıyor

Kısa bir özet geçmem gerekirse Garaj Sepeti, araç ediniminden araç satışına kadar olan sürecin tamamına uygun B2B ve B2C çözümler sunuyor. Garaj Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelikol’dan aldığım rakamlara göre Garaj Sepeti’nin Oto Galeri dijital dönüşüm yazılımı bir yıl içinde 3 bin 500 oto galeri tarafından kullanılır hale geldi. Ayrıca oto galeriler bugüne kadar 200 binden fazla aracını Garaj Sepeti sistemleri üzerinden yönetti. Çelikol, Taşıt.com’un satın alınmasıyla aynı anda 100 bin araç yayınlar hale geldiklerini ve binlerce kısa süreli kiralama hizmeti sundukları bilgisini de veriyor. Garaj Sepeti’nin Araba Değeri mobil uygulaması ve çeşitli platformlardaki çözümleri üzerinden de bir milyondan fazla hesaplama sorgusu yapıldı.

Mehmet Çelikol, internet kullanıcılarının otomobil almadan veya kiralamadan önce yapılan araştırma fazından başlayarak tüm süreçlere dokunan, uçtan uca bir deneyim ve veri şirketi (bkz: Garaj DATA) olmak istediklerini paylaşıyor. Dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından birisi olan Türkiye’nin oto teknolojide bölgesel güç olmaya en yakın aday olduğunu da ekliyor.

13 ayda 6 milyon TL yatırım

Yukarıdaki hedefin Garaj Sepeti gibi bir girişim için erken bir hedef olmadığını söyleyebilirim. Çünkü Garaj Sepeti'nin 13 ay gibi bir sürede 6 milyon TL yatırıma ulaşması Türkiye’de çok sık rastladığımız bir şey değil. Üstelik bu sürece bir satın alma sıkıştırması Garaj Sepeti'nin büyüme konusunda agresif adımlar atabileceğini düşündürüyor. Türkiye'de eksikliğini gördüğümüz işbirliği ve satın alma adımlarının bölgesel liderlik hedefleyen girişimciler için önemli olduğunu da belirtmek gerek. Garaj Sepeti'nin yatırımcıları arasında çıkış yapmış ve uluslararası alanda tecrübeleri olan girişimlerin olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim. Eğer bireysel veya işletme olarak otomobillerle ilgileniyorsanız garajsepeti.com'un hizmetlerine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.