Transit veri ve mobilite analizi şirketi Moovit, 50 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Transit veri ve mobilite analizi şirketi Moovit, 50 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Moovit adlı toplu taşıma ve ulaşım uygulamasının geliştiricisi konumunda olan Moovit App GlobalIntel Capital önderliğinde 50 milyon dolarlık D Serisi yatırım turunu kapattığını açıkladı. 50 milyon dolarlık yatırım turunda Sequoia, BMW iVentures, NGP, Ashton Kutcher's Sound Ventures, BRM, Gemini, Vaizra, Vintage ve yeni eklenen Hanaco da dahil olmak üzere Moovit'in daha önceki tüm yatırımcıları yer aldı.

Toplam yatırım 133 milyon dolara çıktı

Alınan 50 milyon dolarlık yatırımla birlikte Moovit'in aldığı toplam yatırım ise 133 milyon dolara çıkmış oldu. 80 ülkede 2 binden fazla şehirde 120 milyondan fazla kullanıcıya kapsamlı toplu taşıma bilgileri sağlayan Moovit, belediyelerin ve toplu taşıma operatörlerinin ulaşım ağlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için bu verilerden Smart Transit Suite'i oluşturdu.

Yatırım ile birlikte Intel'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobileye'nin CEO / CTO'su Profesör Amnon Shashua Moovit'in Yönetim Kurulu'na gözlemci olarak katılacağını da ekleyelim. Moovit kurucu ortağı ve CEO'su Nir Erez ise şirketin bu fonları her şehir içi yolculuğun bir parçası olma misyonuna devam etmek için kullanacaklarını açıkladı.

Alınan yatırım küresel satış ekibinin genişletilmesi, kullanıcıların büyümesini desteklemek için ürünlerinin geliştirilmesi, ve Mobility as a Service (MaaS) platformu için kullanılacak. 2021 yılına kadar 1 milyar kullanıcıyı aşmayı hedeflediklerini dile getiren Erez, kentsel hareketliliği iyileştirmek için Moovit'in veri analizlerini kullanan şehir sayısını önemli ölçüde artırmayı umduklarını da dile getirdi.

Moovit'in toplu taşıma verileri ve analizinde dünyanın önde gelen liderlerinden birisi olduğunu belirten Shashua, Mobileye'nin ve Moovit'in teknolojilerinin ve verilerinin birleşiminin kentleri sürücüsüz araçlara hazır hale getirmekte etkili bir adım olacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.