SuperTabs: Tarayıcınızdaki sekmeleri yönetmenin yeni yolu

SuperTabs: Tarayıcınızdaki sekmeleri yönetmenin yeni yolu

Siz de benim gibi çalışırken tarayıcınızda onlarca yeni sekme açıyorsanız, SuperTabs tam size göre! Bir Chrome uzantısı olan Supertabs, açtığınız sekmeleri kolayca yönetmenizi sağlıyor. Özellikle sekmelerin isimlerini göremediğiniz durumlarda SuperTabs, favori uzantınız haline gelebilir.

SuperTabs'in çalışma prensibi ise oldukça basit. Yükleme işleminiz yaptıktan sonra, diğer tüm uzantılarda olduğu gibi tarayıcınızn sağ üst köşesinden SuperTabs'e erişebiliyorsunuz. Uzantının yanında yer alan küçük rozet, aynı anda açık olan sekmeleri sayısını size veriyor. Uzantıya tıkladığınızda bir pencere açılıyor ve bu pencerede tüm sekmelerinizin isimini görüntüleyebiliyorsunuz.

Aynı pencerede üzerinde arama yapmanız da mümkün. Bunun için arama çubuğuna aradığınız sekmenin ismini yazmanız yeterli.  Sekme isimlerine tıkladığınızda ise doğrudan o sekmeye yönlendiriyorsunuz. Tüm bu özelliklerle SuperTabs, sizi isimleri net olarak görünmeyen bir sekme karmaşasından kurtarıyor. Uzantının asıl amacı ise verimliliğinizi arttırmak.

Bu arada eğer isterseniz sayfanın alt kısmında bulunan uzantı yöneticisinden klavye kısa yollarını da aktif hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde SuperTabs'e sağ tıkla basarak uzantıları yönet ekranı üzerinden klavye kısayollarını etkinleştirmeniz de mümkün.

ProductHunt'ta günün ürünleri arasına girmeyi başaran SuperTabs aslında OneTab gibi uygulamalardan farklı. Çünkü SuperTabs, OneTab gibi belleğin yükünü azaltmayı amaçlamıyor, sadece sekmeler arasındaki geçişi hızlandırıyor. Eğer bu konuda başka bir uzantı daha denemek isterseniz TabMenu'ye de bakmanızda fayda var.

İsveçli veri mühendisi Hamed Mohammadpour'un ürettiği bu basit uzantıya yakın zamanda yeni özellikler de eklenebilir. Özellikle kullanıcı arayüzünü geliştirmek isteyen Mohammadpour, uzantıya bir ayarlar menüsü de ekleyebileceğini ifade ediyor. Yine de Mohammadpour, uzantıyı küçük ve basit olarak devam ettirmenin önemli olduğunu düşünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.