Kripto yatırımlarınızın takibi için yeni bir uygulama: CoinTracker

Kripto yatırımlarınızın takibi için yeni bir uygulama: CoinTracker

Kripto para ekosisteminde, kripto paralara dair yan uygulamalar ve ürünlerin gelişimi, kripto paraların teknolojik gelişimlerinden daha hızlı olabiliyor.

Kripto para yatırımlarınızı takip etmek için kullanılabileceğiniz bir yeni uygulama daha piyasada. Yeni bir girişim olan CoinTrackerYC’nin kış 2018 sınıfından çıkma. Bu yeni platform kripto yatırımlarınızın tamamını farklı cüzdanlar farklı borsalar ve farklı kripto paralar arasında çeşitlenmiş olsa bile kolayca takip edebilmenize olanak tanıyor. Bu günlerde geniş portföye sahip kripto yatırımcıları bu kadar komplike takip işlemleri için Google tablolarında hazırlanmış formüllerden yararlanıyor. Ancak yaptığınız her alış satışın kaydını tutmuyorsanız çok da kolay uygulanabilir ve kullanışlı tablolar olmuyor.

CoinTracker bu süreçleri otomatikleştirmenin peşinde. Öncelikle her kripto para borsasında ki hesabınızı uygulama ile eşlemeniz gerekiyor. Şimdilik 13 farklı kripto para borsasına destek veren uygulamaya bitcoin, ethereum, litecoin ve dogecoin'e ait herhangi bir cüzdanın açık adreslerini de ekleyebiliyorsunuz ve hemen portfolyo değeri güncellenmeye başlıyor. Başka kripto paralara da yatırım yapıyorsanız –ki uygulama 2 binin üzerinde kripto parayı destekliyor- bunların, alış-satış tarihleri ve değerlerinin girişini elle yapmanız gerekiyor.

Bütün işlem bilgilerinin uygulamada olması, yatırımlarınızı farklı borsalar ve cüzdanlara aktarırken de takip edebilmenize ve yatırımınızın temel maliyetlerini ve kazançlarınızı rahat bir şekilde görebilmenize olanak tanıyor.

Temel maliyetler ve kazançların bu şekilde kaydının tutulabilmesi, şimdilik ülkemizde uygulamada olmasa da kripto para alış-satışından vergi alan ülkelerde vergi hesaplamalarını da kolaylaştırıyor. Uygulama üç farklı muhasebe sistemine göre vergilendirme hesaplayabiliyor.

Vergi hesaplama özellikleri ücretli olarak kullanıcılara sunulacak uygulamada, 100 işleme kadar olan vergilendirme hesapları 29,99 dolarken sınırsız hesaplama hizmetinin ücreti 999,99 dolara kadar çıkıyor. Uygulama, kripto para borsa hesaplarını bağlama, performans geçmişi gibi temel özellikler kullanıcılara ücretsiz sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.