LitePay duyurulduktan sonra litecoin fiyatları yüzde 30 arttı

Kripto para ödeme sistemi girişimi LitePay’in iki hafta sonra hizmete başlayacağını duyurmasından sonra litecoin yüzde 30 değer kazandı ve bu sıçrayış 200 dolar bariyerini aştı.

Kripto para ödeme sistemi girişimi LitePay’in iki hafta sonra hizmete başlayacağını duyurmasından sonra litecoin yüzde 30 değer kazandı ve bu sıçrayış 200 dolar bariyerini aştı. Dolar karşısında kazanılan değerin haricinde geçtiğimiz son üç yıl içinde LTC/BTC paritesi en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto paraların pazar değeri sıralamasında toplam 11,1 milyar dolarla beşinci sırada olan litecoin, şu sıralar bitfinex kripto borsasında 233 dolardan işlem görüyor. Aralık ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek değeri ile karşılaştırıldığında hala düşük bir seviyede işlem görmesine rağmen, LTC/BTC kuru şu sıralar 0.02 seviyeleri ile 2015 yılından beri en yüksek seviyesinde.

Daha önceki fiyat tırmanışları ile karşılaştırıldığında litecoin işlem hacimlerinin dünya çapındaki borsalarda daha eşit olarak dağıldığını görüyoruz. Bu durum daha istikrarlı bir fiyatlandırma olduğunu gösteriyor. OKex borsası litecoin işlemlerinin yüzde 26’sına sahipken, ABD’li Gdax sadece yüzde 14’üne sahip. Güney Kore merkezli Bithumb ve Upbit diğer borsalara göre yüzde 8 daha yüksek fiyattan işlem yapmasına rağmen iki borsanın toplam hacmi ancak yüzde 10’u buluyor.

Kripto para endüstrisinin güçlü oyuncularından Bitpay’in yolunu izlemeyi planlayan Litepay, 26 Şubat tarihinde Twitter üzerinden duyurulmuş olmasına rağmen, litecoin fiyatlarındaki tırmanış daha yeni yeni momentum kazanıyor gibi.

San Fransisco merkezli LitePay girişiminin web sitesindeki bilgilere göre, LitePay’de BitPay’in hizmetlerine benzer hizmetler sunacak. İşletmelerin litecoin ödemeleri kabul edip anında itibari para birimi olarak hesaplarına geçmesini sağlayacak. Ayrıca kullanıcıların önceden LTC yükleyerek kullanabilecekleri kredi kartları da hizmete sunulacak.

Litecoin çatallanması

Litecoin, kendisini kripto para ekosisteminde başında beri bir ödeme yöntemi olarak konumlandırdığı için bu girişimin neden bu kadar piyasa fiyatlarını yukarı çekmeyi başardığı anlaşılıyor. Bununla birlikte litecoinin Şubat ayının 19’unda aynı bitcoin de 1 Ağustos 2017 tarihinde olduğu gibi litecoin-cash çatallanması olacak ve hali hazırda litecoin elinde tutanlara havadan litecoin-cash de gelecek. Bitcoin Cash’in çatallanma furyası sonrası oluşan karmaşada ve sonrasında BTH’ın değerinin spekülatif olarak yukarıda tutulması, ilk defa çatallanacak olan litecoin içinde yatırımcıları bedava para konusunda heveslendirdi. Ancak Litecoin ana geliştiricisi Chalie Lee bu çatallanma ile ilgili herhangi bir ilişkisi olmadığını ve bunun tamamen dolandırıcılık olduğunu daha önce açıklamıştı. Yeni litecoin-cash'in arkasında Roger Ver gibi hırçın bir milyoner yok ve yol haritası nasıl konumlanacak henüz belli değil. Bu sebeple bedava para hayalleri bu sefer litecoinin fiyatını yukarı taşımak dışında pek bir işe yaramayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.