Nereye gittiğinizi takip edebilen drone: Skydio R1

Nereye gittiğinizi takip edebilen drone: Skydio R1

Kaliforniya merkezli bir girişim olan Skydio, yapay zeka destekli drone modeli ile karşımızda. Yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalışılan Skydio'nun R1 modeli, sahip olduğu yapay zeka teknolojisi sayesinde uçuş rotasını kendi kontrol ediyor. Kendi kendine uçabilen Skydio R1 modelinin herhangi bir kontrolcüye sahip olmadığını da belirtelim.

Gerçek zamanlı haritalama, yol planlama ve engellerden kaçınma

Karşısına çıkabilecek her senaryoda doğru manevra ve çekim açılarını hesaplayabilen Skydio R1, 4K çözünürlüğünde çekim yapabiliyor ve belirlenen objeleri takip edebiliyor. Yapay zeka teknolojisini kullanmak için gövdesinde 13 adet kamera bulunduran Skydio R1, kameraları sayesinde gerçek zamanlı haritalama, yol planlama ve engellerden kaçınma gibi özelliklere de sahip.

Gücünü daha çok sürücüsüz araçlarda kullanılan Nvidia Jetson TX1 işlemcisinden alan Skydio R1, insanların yanı sıra otomobiller veya ağaçlar gibi objeleri tanıyabilen bir yazılıma sahip. Skydio R1 bir kontrolcüye sahip olmasa da droneun iniş ve kalkışı mobil uygulama yardımıyla kontrol edilebiliyor.

2 bin 499 dolarlık fiyat etiketi

Mobil uygulama yardımıyla Skydio R1'in çektiği görüntülerin izlenebildiğini de belirtelim. Yapay zekanın yanı sıra uygulama ile de manuel olarak kontrol edilebilen Skydio R1'in mobil uygulama kontrolleri ise oldukça sınırlı. Tek şarj ile 16 dakikalık uçuş süresi sunan Skydio R1, 64 GB'lık dahili depolamaya sahip.

40 km saat hızına ulaşabilen Skydio R1, 4K 30fps, 1080p 60fps ve 1080p 30fps video kaydı yapabiliyor. Şu an için sadece ABD ve Kanada'da satışa sunulan Skydio R1 modelinin fiyatı ise 2 bin 499 dolar. Skydio R1 modeli için paylaşılan videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.