BTCTürk'ün satışını ve geleceğini BTCTürk CTO'su Ozan Yurtseven'le konuştuk

BTCTürk'ün satışını ve geleceğini BTCTürk CTO'su Ozan Yurtseven'le konuştuk

Geçtiğimiz hafta BTCTürk'ün yüzde 95'inin Özgür Güneri tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise BTCTürk'ün neden satıldığı, BTCTürk ile BTCTrader arasındaki bağlantı ve bu satışla birlikte BTCTürk'ü nelerin beklediği gibi önemli konularla karşınızdayız.

Halihazırda BTCTürk'ün CTO'su konumunda olan Ozan Yurtseven'in bizimle paylaştığı bilgilere göre BTCTürk, gelecekte mevcut hizmet kalitesini yükseltmek ve hatta uluslararası standartların ötesinde hizmet sunmak stratejisinin bir parçası olarak takımını devamlı olarak güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu doğrultuda ekibini büyütmeyi ve güçlendirmeye devam edecek olan BTCTürk, satış işlemi ile birlikte Özgür Güneri'nin tecrübesi ve vizyonu ile büyümeyi hedefliyor. Hatırlatmak gerekirse Özgür Güneri, satın alma sonrasında sadece BTCTürk'ün değil BTCTrader'ın da CEO'su olmuştu.

BTCTrader yurt dışına da hizmet sağlıyor

BTCTrader, borsa olarak BTCTürk’ün kullandığı altyapı olarak hizmet veriyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından yıllardır geliştirilmeye devam edilen BTCTrader, BTCTürk dışında yurt dışına altyapı olarak hizmet vermeye de başladı. Satın almayla birlikte BTCTrader ile BTCTürk arasındaki ilişkinin her zaman olduğu gibi kalacağını herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını da ekleyelim.

Yeniden yapılanma ile birlikte başladıkları iyileştirme ve globalleşme hedeflerine çok daha hızlı ulaşacaklarına inandıklarını dile getiren Yurtseven, BTCTürk’ün sadece bir yazılım firması olarak değil bir adım ileride bir menkul kıymetler firması titizliği ve anlayışı ile yönetilmeye başlanacağını belirtti.

Ozan Yurtseven

Geçtiğimiz aylarda bu doğrultuda iç yapılarını yeniden düzenlemeye başladıklarını da paylaşan Yurtseven, Özgür Güneri'nin gelişi ile bu noktada uluslararası kalitede bir yapıya dönüşmeyi hedeflediklerini de dile getirdi. Satın alma sonrasında da CTO pozisyonunda çalışmaya devam edecek olan Ozan Yurtseven, BTCTürk satışının kendi alanına konsantre olmak ve bu konuda yapmak istediklerine çok daha hızlı ulaşmak için bir fırsat vereceğini paylaştı.

Blockchain teknolojisinin dünyada çok ses getirdiğini ve bu teknolojinin bildiğimiz belli başlı kavramları çok hızlı bir şekilde değiştirebileceğine inandığını belirten Yurtseven, bu konudaki tüm gelişmeleri çok yakından takip edip inandıkları teknolojik yenilikleri de altyapılarını mümkün olduğunca hızlı adapte etmeyi hedeflediklerini paylaştı. Son olarak satın alma işleminin finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.